Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

FİLİSTİN´İN CESUR KIZI AHED ET-TEMİMİ SERBEST BIRAKILDI

İsrail, yaklaşık 7 aydır askeri hapishanede tuttuğu, Filistin direnişinin sembolü haline gelen ve ´Filistin´in cesur kızı´ olarak anılan Ahed et-Temimi ile annesini serbest bıraktı.

FİLİSTİN´İN CESUR KIZI AHED ET-TEMİMİ SERBEST BIRAKILDI

Ahed et-Temimi ve annesi Neriman, bu sabah işgal altındaki Batı Şeria´nın Ramallah kentinde yer alan Nebi Salih beldesinin girişinde serbest bırakıldı.

Temimi, 21 Mart´ta 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

NE OLMUŞTU?

İsrail askerleri, Temimi´yi 19 Aralık 2017´de Ramallah´ta ailesiyle yaşadığı eve baskın düzenledikten sonra gözaltına almıştı. Annesi Neriman´ın da kızıyla ilgili bilgi almak üzere gittiği Ramallah´ın doğusundaki gözaltı biriminde İsrail askerleri tarafından gözaltına alındığı kaydedilmişti.

İşgal altındaki Batı Şeria´nın Ramallah kentine bağlı Nebi Salih beldesinde bulunan evinin avlusuna zorla giren bir İsrail askerine tokat attığı görülen videosu yayımlanan Ahed´in, İsrail askerlerine "saldırı" ile suçlandığı belirtiliyor.

Videoda Ahed´in yanında görülen kuzeni Nur et-Temimi de daha sonra gözaltına alınarak askeri cezaevine konulmuş, bir süre sonra kefaletle serbest bırakılmıştı.

HANZALA CESARET ÖDÜLÜ

"Filistinli cesur kız" olarak da bilinen Ahed, 2012´de ağabeyi gözaltına alındığında İsrail askerlerine karşı gösterdiği tavır nedeniyle İstanbul´da "Hanzala Cesaret Ödülü"ne layık görülmüştü.

Ahed, Başbakan olduğu dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´la da buluşmuştu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER