Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

FİLİSTİN´DE ÖNEMLİ GELİŞME: HAMAS MISIR´IN TEKLİFİNİ KABUL ETTİ

Mısır´dan gelen ve en geç 5 hafta içinde ulusal birlik hükümeti kurulmasını da kapsayan uzlaşı teklifi Hamas tarafından kabul edildi.

FİLİSTİN´DE ÖNEMLİ GELİŞME: HAMAS MISIR´IN TEKLİFİNİ KABUL ETTİ

Hamas´ın Mısır tarafından sunulan ve en geç 5 hafta içinde ulusal birlik hükümeti kurulmasını da öngören Filistin uzlaşısı önerisini kabul ettiği bildirildi.

Uzlaşı görüşmelerine yakın bir kaynaktan alınan bilgiye göre, Mısır´ın sunduğu teklif Hamas tarafından kabul edildi. Mısır şimdi Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas´ın da öneriyi kabul etmesini bekliyor.

Önerinin Filistin yönetimi tarafından başta memur maaşlarının ödenmesi olmak üzere Gazze´ye uygulanan cezai yaptırımların kaldırılmasını öngördüğü belirtildi.

Mevcut hükümetin bakanlarının Gazze´de faaliyet gösteren bakanlıklarda aynı idari yapıyı ve vergisiz yakıt sağlanarak elektrik santralin işletmesini üstlenmesini de kapsayan önerinin en geç 5 hafta içinde bir ulusal birlik hükümet kurularak Gazze´deki memurların maaşların ödenmesini içerdiği aktarıldı.

 

Gazze´de yönetimi 2007´de devralan Hamas, Batı Şeria´daki Filistin hükümetinin Gazze´deki memurlardan işe gitmemelerini istemesi üzerine yaklaşık 40 bin memur atamıştı.

"Memur maaşları dosyası" Hamas ile Fetih arasında geçen yıl 12 Ekim´de, Filistin´deki bölünmüşlüğü bitirme amacıyla imzalanan son uzlaşı anlaşmasında da aksaklıklara neden olmuştu.



Anahtar Kelimeler: FİLİSTİN ÖNEMLİ

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER