Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Filistin Enformasyon Merkezi Devamını oku at https://turkish.palinfo.com/26046 @Copyright Filistin Enformasyon Merkezi

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında eylemler devam ediyor...

Filistin Enformasyon Merkezi    Devamını oku at    https://turkish.palinfo.com/26046  @Copyright Filistin Enformasyon Merkezi


Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında bugün (8 Mart Cuma) akşam saatlerinde Gazze Şeridi´nin doğusunda gerçekleştirilen gösterilere işgal güçlerinin ateş açması sonucu çok sayıda kişi yaralandı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin Filistin Sağlık Bakanlığı kaynaklarından edindiği bilgiye göre, işgal güçlerinin göstericilere ateş açması sonucu 22 kişi yaralandı ve yüzlerce gösterici de işgal güçlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi´nin doğusunda işgal güçlerinin göstericilere açtığı ateş sonucu dört ilk yardım görevlisinin de yaralandığını bildirdi.

Gazze Şeridi´nde yaşayan binlerce Filistinli bugün ikindi saatlerinde Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü´nün 50´nci Cuma gösterilerine katılmak üzere sınıra yakın bölgelerde kurulu dönüş kamplarına akın etti.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, Dünya Kadınlar Günü´ne denk geldiği için bugünkü gösterilerin ?Filistin Kadını Cuması? adıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü Ulusal Heyeti, gösterilerin devam edeceğini bildirerek Gazze halkını bugünkü gösterilere katılmaya davet etmişti.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcülerinden Abdüllatif Kanua da yaptığı açıklamada, Filistin Kadını Cuması´nın Filistinli kadınların da erkeklerle birlikte direniş mücadelesine ortak olduğunun kanıtı olduğunu söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER