Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Filistin, BM´ye tam üyelik başvurusu yapacak

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, ülkesin birkaç hafta içinde Birleşmiş Milletler´e tam üyelik başvurusu yapacağını duyurdu.

Filistin, BM´ye tam üyelik başvurusu yapacak

Filistin´in, BM Genel Merkezi´nde gelişmekte olan ülkelerin oluşturduğu G77+Çin Grubu´nun başkanlığını devralmasının ardından, Maliki gazetecilere açıklama yaptı.

ABD´nin Filistin´in BM´ye tam üyelik müracaatını veto edeceğinin farkında olduklarını ancak bu durumun onları başvuru yapmaktan alıkoymayacağını vurgulayan Maliki, Filistin´in birkaç hafta içinde BM´ye tam üyelik için talepte bulunacağını ifade etti.

´ÜYE OLMAYAN GÖZLEMCİ DEVLET´

BM üyesi olmayan Filistin´in, 193 üyeli kuruluşta ´´üye olmayan gözlemci devlet´´ statüsü bulunuyor. BM Genel Kurulu 2012´de Filistin´in ´´gözlemci kuruluş´´ olan statüsünü ´´üye olmayan gözlemci devlet´´ statüsüne yükseltmişti.

Filistin´in BM´ye tam üye olabilmesi için önce BM Güvenlik Konseyinin onayı gerekiyor, daha sonra ise BM Genel Kurulu´nda oylamaya gidiliyor. Ancak BM Güvenlik Konseyinin daimi üyesi ABD´nin, Filistin´in bu başvurusunu veto etmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Filistin 2011 yılında da BM´ye tam üyelik başvurusu yapmış ancak bu müracaat BM Güvenlik Konseyinde gereken desteği alamamıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER