Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

FETÖ´cü 2 asker daha teslim oldu

Yüzbaşı Burak Akın´dan sonra 5 muvazzaf subay daha emniyete gelip etkin pişmanlıktan yararlanmak istediklerini söyledi.

FETÖ´cü 2 asker daha teslim oldu

15 Temmuz gecesi darbeci askerlere direndiği gerekçesiyle ?kahraman´ ilan edilen ve madalya ile ödüllendirilen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler´in koruma müdür yardımcısı Yüzbaşı Burak Akın teslim olmuştu. Yine Akın´ın itirafları üzerine devre arkadaşları Genelkurmay Başkanlığında görevli Yüzbaşı Abdulkadir Koçyiğit ve Özel Kuvvetler Komutanlığında görevli Yüzbaşı Fuat Söylemez de gözaltına alınmıştı. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak FETÖ hakkında kapsamlı bilgiler veren 3 isim de daha sonra adli kontrolle serbest kaldı.

YENİ İTİRAFÇILAR ÇIKTI

İtirafçı olan 3 ismin pazartesi günü çıkarıldıkları mahkemece serbest kalmasının ardından FETÖ´nün TSK´daki yapılanmasında çözülmeler başladı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmalar kapsamında bir yandan kriptolar deşifre edilirken yeni itirafçılar çıktı.

5 SUBAY EMNİYETE TESLİM OLDU

Şu ana kadar 5 subay emniyet güçlerine teslim olarak etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediklerini bildirdi. İsimleri gizli tutulan subaylardan, yarbay rütbesinde olan 2´sinin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı´nda, yarbay ve binbaşı rütbesindeki 2 askerin de Kara Kuvvetleri Komutanlığı´nda görevli olduğu öğrenildi. Diğer ismin de Genelkurmay Başkanlığı´nda yüzbaşı rütbesinde görev yaptığı kaydedildi. Yüzbaşı hakkında daha önce Muğla´da işlem yapıldığı ancak herhangi bir delile ulaşılamadığı için serbest kaldığı belirtildi.

Burak Akın ve devre arkadaşlarının itirafları üzerine yapılan operasyonlarla 4 mahrem imam gözaltına alınmıştı. Yine itiraflar ve yapılan teşhisler doğrultusunda dosyadaki şüpheli sayısının 31´e çıktığı öğrenildi. Mahrem imamlar ile kripto askerlerin de bulunduğu şüphelilerden bazılarına gözaltı işlemi uygulandığı, firari olanlar hakkında da yakalama kararı çıkarıldığı bildirildi.



Anahtar Kelimeler: FETÖ asker daha teslim oldu

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER