Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

FETÖ DAVLARINDA ARTIK BLU-RAY KULLANILACAK

Dijital veri incelemesinin daha kolay ve hızlı ?blu-ray´li CD, DVD, flaş bellek ve kart okuyucularla artık kısa sürede çözülecek.

FETÖ DAVLARINDA ARTIK BLU-RAY KULLANILACAK

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 15 Temmuz öncesi ve sonrasında yürütülen FETÖ ve darbe girişimi soruşturmalarıyla şüphelilere ait binlerce dijital materyal, incelenmesi talebiyle Emniyet birimlerine gönderildi.

4 KONTEYNER DİJİTAL MALZEME

Bunlar arasında sadece 15 Temmuz´da yakalanan cuntacılara ait 8 bin cep telefonu bulunurken, flaş bellek, CD ve bilgisayarların da aralarında bulunduğu 4 konteyner dijital malzeme de incelenmek üzere emniyette tutuluyordu.

Bu nedenle dijital materyal incelemesini yapan Siber Suçlar Daire Başkanlığı, 15 Temmuz´dan sonra sadece darbe girişimini gerçekleştiren kritik isimlere ait dijital veri incelemesini gerçekleştirebildi. Ancak darbe girişimine katılan binlerce FETÖ´cü cuntacıya ait dijital materyal incelemesi henüz tamamlanamadı.

BLU-RAY GETİRİLECEK

Türkiye Gazetesi´nden Ebru Karatosun´un haberine göre incelemelerin daha da hızlandırılması için hâkim ve savcılara ?blu-ray?li CD, DVD, flaş bellek ve kart okuyucu cihazlar dağıtıldı.

Savcı şüpheliye ait dijital materyali blu-rayli cihazdan inceleyecek. Savcı, elde ettiği delilleri soruşturma dosyasına ekleyecek.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER