Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Fetih Ordusu Lazkiye ve Hama´ya doğru ilerliyor

Suriye´de muhaliflerin çatı birliği Fetih Ordusu´na bağlı güçler, Lazkiye ve Hama´ya doğru ilerleyişini sürdürüyor.

Fetih Ordusu Lazkiye ve Hama´ya doğru ilerliyor

Anadolu Ajansı´nın haberine göre, İdlib´in Cisr eş-Şuğur ilçesinin güneybatısından Hama´nın Sehl Gaba bölgesine doğru ilerleyen Fetih Ordusu birlikleri, Halep, İdlib ve Lazkiye´yi birbirine bağlayan Freyke köyünden geçen otobanın kontrolünü ele geçirdi. Muhalif birlikler, Freyke köyünde ülkenin ikinci büyük elektrik santrali Zeyzun´u da ele geçirerek denetimindeki alanı genişletti. İdlib´in kuzeybatısında da ilerleyen muhalif birlikler, Şam yönetimine ait 13 kontrol noktası ve iki köyün kontrolünü ele geçirerek Lazkiye ve Hama´nın Sehl Gaba bölgesine yöneldi.

Freyke köyü çevresinde çıkan çatışmalarda muhalif birliklerin, rejim güçlerini büyük zayiata uğrattığı ve çok miktarda askeri mühimmata el koyduğu bildirildi.

´´İlk hedefimiz Lazkiye ve Hama´nın kuzeybatısındaki Sehl Gaba"

Fetih Ordusu bünyesindeki gruplardan Halep´in Fethi Ordusu´nun saha komutanlarından Ahmed Ulvan, İdlib´in kuzeybatı kesimlerinde rejim güçlerinin tasfiye edildiğini ve birliklerin bir kısmının Lazkiye, diğer kısmının ise Sehl Gaba bölgesine yöneldiğini söyledi. Ulvan, ´´İlk hedefimiz Lazkiye ve Hama´nın kuzeybatısındaki Sehl Gaba bölgesinde bulunan muhalif birliklere ulaşmak. İkinci hedefimiz Şam´ın Zebadani ilçesinde rejimin yoğun saldırılarına maruz kalan kardeşlerimizin yükünü hafifletmek" diye konuştu.

Mart ve nisan aylarındaki çatışmaların ardından İdlib kent merkezi, Cisr eş-Şuğur ve Eriha ilçelerinin denetimini ele geçiren Fetih Ordusu´na bağlı birlikler, son dönemde Lazkiye ve Hama kırsalına yöneldi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER