Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Fenerbahçe´nin transferde yeni rotası İngiltere

Sarı-lacivertliler, Victor Moses´ı kadrosuna katarak, bu sezon Andre Ayew ve İslam Slimani´nin ardından İngiltere´den 3. transferini gerçekleştirdi.

Fenerbahçe´nin transferde yeni rotası İngiltere

Fenerbahçe, son yıllarda transferde rotasını İngiltere´ye çevirdi.

Sezona yönetim değişikliğiyle başlayan sarı-lacivertliler, başkan Ali Koç döneminde İngiltere´den yaptığı transferlerle dikkati çekti.

Aziz Yıldırım başkanlığında daha çok dağılan Yugoslavya´dan ve Brezilya´dan transfer gerçekleştiren Fenerbahçe, Ali Koç´un göreve getirdiği sportif direktör Damien Comolli ile İngiltere pazarına yöneldi.

Son dönemde transferde İngiltere´de oynayan futbolculara ağırlık veren Fenerbahçe, bu sezon kadrosuna İngiltere´den 3. oyuncu transferini gerçekleştirdi.

Son olarak ara transfer döneminde Chelsea´den Victor Moses´ı kiralık olarak renklerine bağlayan sarı-lacivertliler, sezon başında da Leicester City´den İslam Slimani ve Swansea City´den Andre Ayew´i aynı şekilde kadrosuna katmıştı.

32 yabancı futbolcunun 9´u İngiltere´den 

Fenerbahçe, son 4 sezonda kadrosuna dahil ettiği 32 yabancı futbolcunun 9´unu İngiltere´den tercih etti.

Bu sezon Ayew, Slimani ve Moses´ı renklerine bağlayan sarı lacivertliler, geçen sezon ise Vincent Janssen´i kiralamıştı.

Sarı-lacivertliler, Hollandalı teknik direktör Dick Advocaat yönetimindeki 2016-2017 sezonunda ise Martin Skrtel ve Jeremain Lens´i kadrosuna katmıştı.

Fenerbahçe, İngiltere´den en çok ses getiren transferlerine ise 2015-2016 sezonunda teknik direktör Vitor Pereira döneminde imza attı.

Söz konusu sezonda Manchester United takımından dünyaca ünlü Robin van Persie ve Luis Nani´yi transfer eden sarı-lacivertliler, Liverpool´dan Lazar Markovic´i de kadrosuna dahil etti.

Sarı-lacivertliler böylece son 4 sezonda İngiltere´den 9 yabancı oyuncu transferi yapmış oldu.

9 transferin 6´sı kiralık

Fenerbahçe, son 4 yılda İngiltere´den gerçekleştirdiği 9 transferin 6´sını kiralık olarak kadrosuna kattı.

Sarı-lacivertliler, finansal fair play gerekçesiyle İngiltere´den yaptığı transferlerde ağırlıklı olarak kiralama yöntemine başvurdu.

Bu sezon Ayew, Slimani ve Moses´ı kulüplerinden kiralayan Fenerbahçe, daha önceki yıllarda Janssen, Lens ve Markovic´i de aynı yöntemle kadrosuna dahil etti.

Sarı-lacivertliler, Van Persie, Nani ve Skrtel transferlerini ise bonservis bedeliyle yaptı.

32 transferde 12 kiralık

Fenerbahçe´nin söz konusu dönemde gerçekleştirdiği toplam 32 yabancı futbolcu transferinin 12´si kiralık oyunculardan oluştu.

Sarı-lacivertliler, bu sezon dışında kiralama yöntemiyle yaptığı 8 transferin tamamıyla yollarını ayırdı.

Bu süre içinde daha önce Oleksandr Karavayev, Moussa Sow, Luis Neto, Fabiano Ribeiro, Abdoulaye Ba, Lazar Markovic, Vincent Janssen ve Jeremain Lens´i transfer eden Fenerbahçe, bu oyunculardan sadece kaleci Fabiano ile 2 sezon geçirdi.

Brezilyalı kaleciyi 2 sene üst üste kiralayan sarı-lacivertliler, daha sonra bu oyuncuyla da yollarını ayırdı.

Fenerbahçe´de bu sezon ise Yassine Benzia, Andre Ayew, İslam Slimani ve Victor Moses kiralık olarak forma giyiyor.

İngiltere´den sonra Fransa

Fenerbahçe´nin son 4 yılda İngiltere´den sonra en çok transfer yaptığı ülke Fransa oldu.

Özellikle sarı-lacivertli kulüpte 3 sezon görev yapan teknik direktör Aykut Kocaman döneminde transferde Fransa´ya yönelen Fenerbahçe, son 4 yılda bu ülkeden 5 transfere imza attı.

Bu sezon Fransa Birinci Futbol Ligi ekibi Lille´den Yassine Benzia´yı kadrosuna katan sarı-lacivertliler, Cezayirli oyuncudan önce Mathieu Valbuena, Nabil Dirar, Gregory van der Wiel ve Simon Kjaer transferlerini gerçekleştirmişti.

Son 4 yılda yapılan yabancı oyuncu transferleri

Fenerbahçe´nin son 4 sezonda yaptığı yabancı oyuncu transferleri şöyle:

2018-2019:

Andre Ayew, İslam Slimani, Victor Moses (İngiltere), Yassine Benzia (Fransa), Jailson (Brezilya), Diego Reyes (Portekiz), Michael Frey (İsviçre), Ferdi Kadıoğlu (Hollanda).

2017-2018:

Vincent Janssen (İngiltere), Luis Neto, Giuliano (Rusya), Roberto Soldado, Carlos Kameni (İspanya), Mauricio Isla (İtalya), Eljif Elmas (Makedonya), Nabil Dirar, Mathieu Valbuena (Fransa).

2016-2017:

Jeremain Lens, Martin Skrtel (İngiltere), Oleksandr Karavayev (Ukrayna), Moussa Sow (Birleşik Arap Emirlikleri), Roman Neustaedter (Almanya), Gregory van der Wiel (Fransa), Aatıf Chahechouhe (Türkiye)

2015-2016:

Lazar Markovic, Robin van Persie, Luis Nani (İngiltere), Fabiano Ribeiro, Abdoulaye Ba (Portekiz), Simon Kjaer (Fransa), Josef de Souza, Fernandao (Brezilya).

Not: Fernandao, Bursaspor´da kiralık olarak forma giyiyordu. Ferdi Kadıoğlu ise sarı-lacivertli ekipte yabancı oyuncu statüsünde yer almaktadır.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER