Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Faturalarınızı Düşürecek Tasarruf Önerileri

Milat Gazetesi ekonomi yazarı Gözde Altıntaş, içerisinde bulunduğumuz kış mevsiminin de etkisiyle yüksek oranda gelen elektrik faturalarına yönelik bazı tasarruf tedbirleri konusunda önerilerini okuyucularıyla paylaşmış?

Faturalarınızı Düşürecek Tasarruf Önerileri

Enerji fiyatları tüm dünyada artan trend içinde olduğundan, sürekli artan elektrik veya doğal gaz faturaları dünyamızın kaçınılmaz bir gerçeği. Elektrik fiyatları, üzerinde etkimizin olabileceği bir konu olmasa da elektriğe ne kadar para ödeyeceğimiz tamamen alışkanlıklarımızla ilgili bir durum. Enerji kaynaklarını tasarruflu kullanarak, alışkanlıklarımızı pek de değiştirmeden oldukça ciddi bir oranda tasarruf edebiliriz.

Elektrik tarifeleri karşılaştırma ve tedarikçi değiştirme internet sitesi EnCazip´in tavsiye ettiği tasarruf önerileri şöyle;

Dışa açılan pencere ve kapılarınızın yalıtımlarının iyi olduğundan emin olun. Hava kaçağı olup olmadığını soğuk bir günde elinizi pencere ve kapıların kenarlarında gezdirerek kolayca anlayabilirsiniz. Hava geçiren bölümlerin yalıtımını yaptırın.

Camlarınız her ne kadar ısı yalıtımlı olsa da yine de belirli ölçüde dışarıdan gelen soğuk havanın etkisini evin içine geçirir. Bu yüzden kış aylarında - özellikle akşamları perdelerinizi kapatın. Böylece perdelerin ısı yalıtımı görevi görmesini sağlar, soğuk havanın etkisinin evinizin içine girmesini önlersiniz.

Şu anda evinizin sıcaklığı kaç derece ise bir derece düşürün. Bir derece daha düşük sıcaklığın size çok fazla bir etkisi olmayacaktır ancak bu düşüşün faturalara yansıması belirgin olacaktır.

İster kettle, ister çaydanlık kullanın enerji tüketmeden su ısıtamazsınız. Daha fazla suyun ısınması daha çok enerji harcanması anlamına gelir. Bu yüzden yalnızca ihtiyacınız kadar su kaynatın.

Duş alırken suyu en yüksek basınç seviyesinde kullanmak yerine orta veya ortanın biraz üstü seviyede kullanarak hem enerji hem de su tasarrufu yapın.

Ampullerinizi enerji tasarruflu olanları ile değiştirin. 100 Watt gücünde eski tip bir ampul saatte 5 kuruşluk elektrik harcarken, aynı ışığı yayan bir tasarruflu ampul saatte 1 kuruşluk elektrik harcar. Günde 8 saatlik bir kullanımda eski tip ampul ayda 12.4 Lira elektrik harcarken, bu rakam tasarruflu ampulde 2.4 Lira´dır. Bu, yalnızca bir ampulden aylık 10 Lira tasarruf anlamına gelir.

Bulaşık veya çamaşır makinelerinizi tam dolu olarak kullanın. Çamaşır makinenizi 30 derecede hatta 30 derecenin de altında kullanmayı deneyebilirsiniz. Düşük derecede kullanımın çamaşırlarınız için de daha iyi olduğunu aklınızda tutun.

Siz uyurken televizyonunuzun açık kalması tam bir israftır, ayrıca sağlığınıza da zarar verir.

Doğru bilinen bir yanlış da elektrik tüketiminin gece yapılması halinde faturaların daha ucuz geleceğidir. Teoride bu doğrudur, gece elektrik fiyatları günün diğer saatlerine göre çok daha düşüktür. Ancak bunun için öncelikle elektrik faturanızın üç zamanlı faturalama yapılan tarifede olması gerekmektedir. Kısacası tarifeniz uygun değilse makinelerinizi gece çalıştırmanın size hiçbir faydası olmaz.

Aylık 60 Lira´nın üstünde fatura ödeyen herkes elektrik tedarik şirketini değiştirebiliyor. Elektrik tedarikçilerinin sunduğu fiyatları araştırarak en cazip fiyatlı elektrik tedarikçisini bulup o tedarikçiye geçiş yaparak tüketiminizi azaltmadan dahi tasarruf edebilirsiniz.

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER