Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Fatih Altaylı polemiği: Fahrettin Altun özür istedi, RTÜK ceza kesti

RTÜK, Fatih Altaylı'nın TFF ile ilgili sözleri nedeniyle Bloomberg TV'ye para cezası kesti. RTÜK üyesi İlhan Taşçı, kararın ardından Fahrettin Altun ile Altaylı arasındaki polemiği hatırlattı.

Fatih Altaylı polemiği: Fahrettin Altun özür istedi, RTÜK ceza kesti

Radyo, Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Habertürk yazarı Fatih Altaylı'nın Bloomberg HT'de yayınlanan Spor Saati programındaki sözleri nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 3 ay önce yapılan şikayeti değerlendirerek Bloomberg TV'ye oy çokluğu ile para cezası verdi. 

'SÖZLER, KURUM VE KİŞİLERİ İTİBARSIZLAŞTIRIYOR'

RTÜK'ten yapılan açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu’nun başvurusu üzerine Bloomberg HT televizyonunda yayınlanan Spor Saati programını gündemine alan Üst Kurul, yayında Fatih Altaylı ve Emin Çağlar arasında geçen diyalogu mercek altına aldı. İkili arasındaki diyalogda kullanılan 'Ligimizin değerini bu adi ve aşağılık hakemlik anlayışı ve bu adi ve aşağılık Futbol Federasyonu yönetim anlayışı mahvediyor', '… normalde bir spor kulübünün kapısına eşek diye bağlanmayacak adamlar o kulübe yönetici oluyor kardeşim', 'Yalakalığın dozunu arttırırsam biraz daha ihale alırım diye düşündüler herhâlde, o yüzden böyle bir cihete gitti, bravo kendilerine, kutluyorum Türkiye Futbol Federasyonu koltuğunu işgal eden ve bu ayıba imza atanları', 'Adi ve aşağılık futbolu daha doğru sıfatlarla niteleyebilmemiz için yönetimden mi başlanması gerekiyor?' şeklindeki ifadeleri ayrıntısıyla inceleyen Üst Kurul Üyeleri, sözlerin kurum ve kişileri eleştirmenin ötesinde küçük düşürücü ve itibarsızlaştırıcı olduğunu tespit etti. Yapılan oylama sonucunda Bloomberg HT televizyonu hakkında üst sınırdan idari para cezası müeyyidesi uygulanmasına karar verildi" ifadeleri kullanıldı.

'3 AY ÖNCEKİ ŞİKAYET NE HİKMETSE BUGÜN GÜNDEME ALINDI'

RTÜK üyesi İlhan Taşçı, kararlar ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Fatih Altaylı arasındaki polemiği hatırlatarak, "Cumhurbaşkanının bayramlaşma görüntüleri nedeniyle İletişim Başkanlığıyla karşı karşıya gelen Fatih Altaylı hakkında TFF’nin 3 ay önceki şikayeti ne hikmetse bugünkü RTÜK gündemine alındı ve Altaylı’nın sözleri nedeniyle Bloomberg TVye oy çokluğuyla %3 para cezası verildi" dedi.

Devamı >>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER