Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Fanatik Yahudi haham Yehuda Glick´ten Mescid-i Aksa´ya baskn

Fanatik Yahudi haham Yehuda Glick, bu sabah (27 Şubat Çarşamba) bir grup Yahudi yerleşimciyle birlikte Mescid-i Aksa´ya baskın düzenledi.

Fanatik Yahudi haham Yehuda Glick´ten Mescid-i Aksa´ya baskn

Fanatik Yahudi haham Yehuda Glick, bir grup Yahudi yerleşimciyle birlikte Mescid-i Aksa´ya baskın düzenledi.

Kudüslü kaynaklardan edinilen bilgiye göre, fanatik haham Yehuda Glick ve beraberindekiler işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı´ndan geçerek Mescid-i Aksa´ya girdi.

Mescid-i Aksa´ya düzenlediği provokatif baskınlarla bilinen fanatik haham Yehuda Glick ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa´nın avlusunda dolaştıkları ve Er-Rahme Kapısı bölgesinin fotoğraflarını çektikleri belirtildi.

İşgal rejimi Tarım Bakanı Uri Ariel de dün Mescid-i Aksa´ya baskın düzenlemiş, Mescid-i Aksa´nın avlusunda ve Er-Rahme Kapısı bölgesinde dolaşmıştı.

Mescid-i Aksa´yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekan bakımından ikiye bölme planları yapan işgal yönetimi, oldubitti yaparak bu planlarını hayata geçirebileceği zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa´ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

İşgal güçlerinin himayesinde Mescid-i Aksa´ya giren Yahudi yerleşimciler, bir süre avluda dolaştıktan sonra Es-Silsile Kapısı´ndan çıkıyor.

İşgal polisi Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa´ya baskın düzenlemesine öğleden önce ve sonra olmak üzere iki ayrı zaman diliminde izin verirken, Yahudi yerleşimciler baskınlar için daha çok cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ediyor.

Kaynak:Medya



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER