Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Fahrettin Paşa´ya iftira atan Ekrem Buğra Ekinci´ye büyük tepki var

Tarihin altın sayfalarından biri olan Medine Müdafaası´nın şanlı komutanı Fahrettin Paşa, bugün hak etmediği bir iftira ve karalama kampanyası ile gündeme taşındı. Türkiye gazetesi ve Daily Sabah yazarı Ekrem Buğra Ekinci´nin hakaretlerle dolu iftiraları,

Fahrettin Paşa´ya iftira atan Ekrem Buğra Ekinci´ye büyük tepki var

Tarihin altın sayfalarından biri olan Medine Müdafaası´nın şanlı komutanı Fahrettin Paşa, bugün hak etmediği bir iftira ve karalama kampanyası ile gündeme taşındı. Türkiye gazetesi ve Daily Sabah yazarı Ekrem Buğra Ekinci´nin hakaretlerle dolu iftiraları, Fahrettin Paşa´yı hedef aldı. Fahrettin Paşa´nın Medine müdafaasını iftiralarla karalamaya çalışan Ekinci´ye büyük tepki var.

Medine müdafaası sırasında karşı karşıya geldiği İngiliz ajanı Lawrence tarafından "Çöl Kaplanı" olarak anılan Fahrettin Paşa, bugün hiç hak etmediği bir şekilde iftiralara maruz kaldı. İngiliz yarbayı Bassett´in bile "Kaburgalarına kadar tam bir askerdir" dediği Fahrettin Paşa´nın, tarihe altınharflerle kazınan Medine Müdafaası, Ekrem Buğra Ekinci tarafından yanlış bilgilerle iftiraya dönüştürüldü.

FAHRETTİN PAŞA´YA İFTİRALAR

Sosyal medya hesabından Fahrettin Paşa ile ilgili paylaşımlar yapan Ekinci, şanlı Medine Müdafaası´nın komutanı Fahrettin Paşa´nın çabalarını hiçe saydı. "Medine´yi İngilizlere değil, Şerif Hüseyin Paşa ve Müslüman Araplara karşı müdafaa eden Fahrettin Paşa bile kahramanı oldu" diye yazan Ekinci´ye sosyal medyakullanıcıları büyük tepki gösterdi.

İFTİRAYA CEVAP GELDİ

Ekinci´nin hakaretler içeren iftiralarından biri de "Medine´den topladığı hazineleri ve mukaddes emanetleri Şam´daki Cemal Paşasına yolladı. Bunların çoğu İttihatçılarca yağma edildi" şeklindeki ifadeler oldu.

Ekinci´nin bu iftirasına Ozan Bodur isimli bir twitter kullanıcısı "Fahrettin Paşa, sevkettiği tüm kutsal emanetleri önünde Essalamualeyke Ya Rasûlullah (sav) yazan bu trene yüklemişti ve hepsini Medine Defterine kaydetti. Bu defterin bir kısmı TBMM Halife Abdülmecid Efendi kütüphanesinde diğeri de Topkapı Sarayı´nda..." şeklinde cevap verdi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz