Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

F-35´lerin üreticisinden Türkiye açıklaması!

Türkiye ile ABD arasında gerilime sebep olan F-35´lerin üretici şirketi Lockheed Martin´in bir numaralı ismi Marillyn Hewson Türkiye hakkında açıklamalarda bulundu.

F-35´lerin üreticisinden Türkiye açıklaması!

ABD-Türkiye-Rusya ekseninde başlayan S-400 ve F-35 krizleri devam ederken, F-35´lerin üreticisi Lockheed Martin´den bir açıklama geldi. Lockheed Martin´in CEO´su Marillyn Hewson, Fransa´nın başkenti Paris´te düzenlenen bir etkinlikte Financial Times´tan Sylvia Pfeifer´a konuştu.

´Riski en aza indirmek için değerlendirme yapıyoruz´

Hewson, ABD ile Türkiye arasında yaşanan krizin ardından gelen soruları yanıtladı. Hewson, şirketinin Türkiye´deki icraatları hakkında yorum yapmaktan çekindi. Lockheed Martin´in CEO´su, aralarında Türkiye´nin de olduğu farklı ülkelerin ortak fonladığı ve Türk şirketlerin de iniş takımları ile birlikte uçağın gövdesini ürettiği F-35´lerin üretiminin devam ettiğini söyledi. Hewson, "Üretim zincirinde olabilecek herhangi bir riski en aza indirme seçenekleri üzerine değerlendirme yapıyoruz" dedi.

´ABD hükümetinin yönlendirmesini izleyeceğiz´

Türkiye´deki tedarikçilerin F-35´lerin siparişi üzerine çalıştığını dile getiren Hewson, CEO´su olduğu Lockheed Martin şirketin Türkiye´ye yeni sipariş verip vermeyeceği konusunda da net bir açıklama yapmadı. Hewson, "Lockheed, Türkiye´ye yeni sipariş verilip verilmeyeceği konusunda ABD hükümetinin yönlendirmesini izleyecek" dedi.

Marillyn Hewson ile ilgili görsel sonucu

Kaynak: Medya



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER