Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

EYT´DE SON DURUM! EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR TEKLİFİ TBMM´DE

Kamuoyunda günlerce konuşulan Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili yasa teklifi Meclis Başkanlığı´na sunuldu. Muhalefetin verdiği EYT yasa teklifi Meclis Başkanlığı tarafından Plan ve Bütçe Komisyonu´na gönderilirken AKP´nin ise EYT konusunda herh

EYT´DE SON DURUM! EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR TEKLİFİ TBMM´DE

Prim gün süresini dolduraan ama yaş şartını sağlayamadıkları gerekçesi ile emekli olma hakkı kazanamayan çok sayıda vatandaş, TBMM´de yapılacak yasal düzenlemelerin ardından emekli olacakları günün hayalini kuruyor. Kamuoyunda uzun süredir tartışılan ve art arda gelen emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili gelişmeler, emeklilik hayali kuran vatandaşları umutlandırdı. İşte EYT´de son durum ve Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili son gelişmeler...

VEKİLLERDEN EYT AÇIKLAMASI

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili açıklamalarda bulunan MHP GaziantepMilletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, 24 Haziran seçim döneminde ve seçim sonrası da vatandaşlardan gelen şikayetlerin başında emeklilikte yaşa takılanların olduğunu ifade ederek, "Partimiz ve milletvekillerimiz bu konuda yoğun bir mesai harcıyor. Biz MHP olarak bu sorunun çözümü için elimizden gelenin fazlasını yapmak için çalışıyoruz" dedi.

 

MHP´nin Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan da EYT´liler ile ilgili "Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili bizim de kanun teklifimiz var." diyerek "Bu konuyla ilgili hükümetin de çalışması var. Ortak karar haline gelirse biz destekliyoruz. Emeklilikte yaşa takılanların bu sorundan kurtulması, bizim seçim vaatlerimiz arasında bulunuyor." ifadelerini kullandı.

ANAMUHALEFET KOMİSYONU EYT İÇİN TOPLANTIYA ÇAĞIRDI

EYT yani Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili bir çağrı da anamuhalefet partisi CHP´den geldi. CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Engin Özkoç ve Özgür Özel, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanlığına yazılı başvuruda bulunarak EYT ile ilgili kanun teklifinin görüşülmesi ve bu kesimin sorunlarına çözüm üretilmesi için komisyonu toplantıya çağırdı.

KALIN´DAN EYT AÇIKLAMASI: KABİNENİN GÜNDEMİNDE YOK

EYT´liler ile ilgili geçtiğimiz haftalarda açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, "hükümet nazarından baktığınız zaman konu bugün de geçtiğimiz toplantılarda da gündeme gelmedi." ifadesini kullanarak "Tabii ki Meclis ayağı ayrı bir konu. Yeni hükümet sisteminde Meclis kendi kanunlarını çıkartabilir. Bunun değerlendirmesi Mecliste yapılır ama hükümet nazarından baktığınız zaman konu bugün de geçtiğimiz toplantılarda da gündeme gelmedi. Bu konuda herhangi bir değişiklik söz konusu değil." dedi.

 

EYT TEKLİFİ KOMSİYONDA

Mynet´te yer alan bir habere göre ise kamuoyunda merak edilen emeklilikte yaşa takılanların durumu ile ilgili yasa tekliflerinin muhalefet partileri tarafından Meclis Başkanlığı´na sunulduğu ve Plan ve Bütçe Komisyonu´na gönderildiği iddia edilirken hükümet partisi AKP´nin ise bu konuda çalışması olmadığını açıkladığı yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli´nin önümüzdeki günlerde yapacağı yerel seçimlerde ittifak görüşmesi ile ilgili görüşmede hem af teklifinin hem de EYT´lilerin durumunun da ikili arasında konuşulması bekleniyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER