Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) mağdurlarına batarız dedi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar - EYT mağdurları için İbrahim Kahveci dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Kahveci ?haklısınız ama ülke batar? dedi.

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) mağdurlarına batarız dedi

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) mağdurlarının problemi Türkiye´de son aylarda gündemden düşmedi. Her ne kadar hükümet tarafından EYT ile ilgili bir çalışmamız yok dense de Emeklilikte Yaşa Takılan mağdurlar sosyal medya üzerinden haberleşerek İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde dikkat çekici toplantılar düzenleyerek seslerini tekrar duyurmaya çalıştılar.

Emeklilikte Yaşa Takılan mağdurların seslerini sık sık duyurmaya çalışan ve EYT´deki son gelişmeler hakkında bilgiler sunan TV 5´teki Ekonomi ve Ötesi programında Ekonomist İbrahim Kahveci EYT mağdurlarıyla ilgili dikkat çekici tespitlerde bulundu.

40 yaşında emekliliğin vatana ihanet olduğunu ifade eden Kahveci 1991 yılındaki seçimlerde Süleyman Demirel´in genç işsizlere iş kapısı açacağım diye 40 yaşındaki vatandaşları emekli edecek kanunu çıkarması EYT sorunun asıl sebebi olduğunu söyledi.

 

?EYT MAĞDURLARI HAKLI AMA EMEKLİ OLURSANIZ ÜLKE BATAR?

Türkiye´deki emeklilik sisteminin baştan bozuk olduğunu, sorunun tüm hatlarıyla ele alınması gerektiğini söyleyen İbrahim Kahveci ?EYT mağdurları kazanılmış haklarını alamadıkları için mağdurdur ama baştan söyleyeyim emekli olursanız ülke batar? dedi.

Kahveci emeklilerin alacağı maaşların her geçen yıl reform adı altıda eritildiğini, daha sonra emekli maaşıyla geçinemeyeceğini anlayan vatandaşın sosyal güvence için BES denilen Birseysel Emeklilik Sistemine girdiğini bu sistemde de yatırım fonlarının yaptığı kesintiler yüzünden vatandaşın kalmak istemediğini söylerken, Emeklilik sistemiyle ilgili bir karar alınacağı zaman sonu düşünülmeden hareket edildiğini iddia etti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER