Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

EYLÜL 2018 ENFLASYON RAKAMLARI BELLİ OLDU

Eylül ayı enflasyon rakamları ekonomi çevrelerini şaşırttı. Uzmanların en yüksek yüzde 21 oranlarında beklerken, açıklanan rakamlara göre; Eylül ayında TÜFE aylık yüzde 6,3. yıllık yüzde 24,5 oldu. ÜFE ise aylık yüzde 10,8 yıllık 46,1 olarak açıklandı. Bu

EYLÜL 2018 ENFLASYON RAKAMLARI BELLİ OLDU

 

enflasyon-yillik-degisim.jpg?

Eylül 2018 enflasyon rakamları; bir zamanlar enflasyonun vatandaş üzerindeki ezici etkisini anlatmak için kullanılan ve karikatürize edilen enflasyon canavarı akılla getirdi. Açıklanan rakamlar ve ülkede etkisi iyice hissedilen kriz, enflasyon canavarı hortladı yorumlarına neden oldu.

GEÇEN YILA GÖRE EN YÜKSEK ORAN TR90 BÖLGESİNDE

İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflaması (İBBS) verilerine göre; geçen yılın aynı ayına göre en yüksek artış yüzde 28,30 ile TR90 (Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane) bölgesinde gerçekleşti.

 

 

 

DOMATES EN ÇOK ARTAN, LİMON EN ÇOK UCUZLAYAN OLDU

enflasyon-tufe.jpg?

üketici fiyatları bazında Eylül ayı rakamlarında, bir önceki aya (Ağustos) göre en yüksek fiyat artışı yüzde 35,30 ile domateste olurken, geçen aya göre en fazla fiyat düşüşü ise yüzde 28,53 ile limonda gerçekleşti.

YILLIK EN FAZLA ARTIŞ EV EŞYALARINDA

TÜFE´de, bir önceki yılın aynı ayına göre ise en yüksek artış ev eşyalarında oldu. Diğer rakamlar şöyle;

Ulaştırma yüzde 36,61, çeşitli mal ve hizmetler yüzde 30,61, gıda ve alkolsüz içecekler yüzde 27,70 ve konut yüzde 21,84 ile artışın yüksek olduğu diğer ana harcama grupları oldu.

enflasyon-ufe.jpg?



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER