Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ev almak isteyenlere büyük tuzak!

Sahibinden.com gibi siteler üzerinden verilen sahte ucuz ev ilanlarıyla vatandaşı kandırmaya çalışan açıkgözlü emlakçılar deşifre oldu.

Ev almak isteyenlere büyük tuzak!

Sahibinden.com gibi sitelere sahte ilan veren üç kağıçı emlakçılar vatandaşı ağına düşürmek için bin bir ali cengiz oyunu oynuyorlar

SAHİBİNDEN.COM’DAKİ SAHTE UCUZ EV İLANLARI

Emlakçıları tekere teker gezmek yerine sahibinden.com gibi büyük sitelerden istedikleri evi arayan vatandaşlar üçkağıtçı satıcıların tuzağına düşüyor. Değerinden çok düşük Sahibinden’e ilan verilen evler için arayan vatandaşlar türlü bahanelerle ofise çağırılarak başka evler satılmak isteniyor.

Tüketicinin yanıltılmasının önüne geçilmesi için emlakçılık sektöründe yapılan zorunlu yetki belgesi şartı gibi yasal düzenlemelere rağmen art niyetli emlakçılar bildiklerinden şaşmadı. Sahibinden.com’da yüzlerce gerçek dışı ilan yer alırken bu ilanların ortak noktası ise gerçek dışı fiyatların verilmesi oldu. Fiyatları düşük gösteren emlakçıların hedefi ise eve ihtiyacı vatandaşları ofise çekerek başka evleri  daha yüksek fiyatlara satmak olduğu anlaşıldı.

Hürriyet’te yer alan haberde sahibinden.com değerinden düşük şekilde ilana koyulan numara sahipleriyle irtibata geçilmeye çalışıldı. İlana koyulan evi görmek isteyen vatandaşlara emlakçılar tarafından ‘o ev satıldı şuna bakalım’ gibi türlü bahaneler ve yalanlar söylendiği ortaya çıktı.

OFİSE GELİN ISRARI!

Esenyurt’ta 107 bin TL olarak gösterilen 2+1 yeni bir daire için koyulan numara alıcı gibi aranırken aracıya “Yatırım için ev bakıyorum fiyat çok cazip, evin bir sorunu mu var?” sorusu soruldu. Evin herhangi bir sorunu olmadığını söyleyen emlakçı evi görülmek istendiğinde ise “Pardon ilandaki fiyat o evin peşinatı toplam tutar 190 bin kalanı için kredi ya da senet yapalım” cevabı verildi.  Sorulab her soruya kaçamak cevap veren emlakçıya sahibinden.com’da kendilerine ait 90 bin lira 125 bin lira değerinde bir çok ev yer aldığı bunlara bakmak istendiği ifade edildiğinde ise “Çok bilgi girişi var, sizin gördükleriniz eskiler. Ama sizinle tanışmak isteriz. Ofisimize gelirseniz başka seçenekleri konusunda bilgi veririm” karşılığı verildi.

Yine Eseneyurt bölgesinde 2+1, 104 bin liraya satılan başka bir ilan sahibi arandığında verilen tepki daha önceki verilen cevapla aynı oldu. İlan hakkında bilgi almak isteyen sözde alıcıya “Ofisimize gelin konuşalım. Bizim satış yöntemimiz bu. Önce ofiste görüşmek zorundayız’ karşılığı verildi.

İLAN VAR FOTOĞAF YOK

Yeni bitmiş 2+1 dairenin satış fiyatı 179 bin lira olan  Çekmeköy’deki bir ilan için yapılan görüşmede ise emlakçıya “İlanda binanın fotoğrafı yok, sadece evin içi var. Tam adres nedir” diye sorulduğunda “Evlerimizin adresini ofise gelmeden vermiyoruz. Önce burada görüşme yapalım sonra açık adres verelim.” denildi.

Kaynak: Milli Gazete



Anahtar Kelimeler: almak isteyenlere büyük tuzak!

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER