Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Europol: PKK´nın Şiddet Eylemlerinde Artış Var

Avrupa Polis Teşkilatı Europol, terör raporunu açıkladı. Buna göre aşırı sol ile iş birliğinde olan PKK´nın şiddet eylemlerinde artış var. Kaynak: Europol: PKK´nın Şiddet Eylemlerinde Artış Var

Europol: PKK´nın Şiddet Eylemlerinde Artış Var

PKK örgütünün Almanya´daki Türklere yönelik saldırılarındaki artış Avrupa Polis Teşkilatı Europol´ün raporuna yansıdı.

Çarpıcı istatistikler, Europol´ün internet sitesinde yayınlanan "Avrupa Birliği Terörizm Durumu ve Trendi 2019 Raporu"nda yer aldı.

PKK Almanya´daki Türk kurumlarına, camilere, dükkanlara saldırdı.

Raporda Almanya´daki saldırıların, Türkiye´nin 2018´de yürüttüğü Afrin harekatına karşı intikam eylemleri olarak nitelendirildi. Aşırı sol gruplar ile PKK arasındaki iş birliğine dikkat çekildi.

Europol raporunda bu bağlamda, Belçika mahkemesinin geçen yıl 4 kişiyi mahkum ettiği aktarıldı. Raporda PKK örgütünün, Suriye´deki uzantılarına lojistik ve finansal destek sağladığı da belirtildi.

Ayrıca raporda PKK üyelerinin örgütlü suçlar, uyuşturucu kaçakçılığı ve ticareti, göçmen kaçakçılığı ve kara para aklama suçlarına karıştığı vurgulandı.

PKK´nin Almanya´daki eylemlerinde yüzde 62,4´lük artış

Almanya´nın Anayasayı Koruma Teşkilatı´nın 2018 raporunda da dikkat çekici deteylar var. Buna göre PKK´nın Almanya´daki eylemlerinde yüzde 62,4´lük artış meydana geldi.

14 bin 500 üyesi olduğu açıklanan örgütün 2017´de 182 şiddet eylemi istatistiklere geçerken, bu rakam 2018´de yüzde 100´e yakın artışla 355´e ulaştı.

PKK, Avrupa´daki Kürt işletme sahiplerinden de zorbalıkla para topluyor.

Raporda ayrıca DHKP-C örgütüne üye sayısı 650 olarak yer alırken, TKP/ML´nin üye sayısı bin 350, MLKP´ninki ise 600 olarak belirtildi.

Raporda, Almanya´da 2017´de bin 187 olan yasa dışı faaliyetlerin de 2018´de bin 928´e yükseldiği belirtildi.

Kaynak: TRT Haber

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER