Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Etrafındaki herkes gitti Soylu ile Bahçeli´ye sıkıştı

T24´ten Murat Sabuncu analiz etti.

Etrafındaki herkes gitti Soylu ile Bahçeli´ye sıkıştı

31 Mart seçimlerinin sonucu 17 yıllık AKP iktidarını daha açık söylemle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan´ı ilk kez bu kadar ağır bir şekilde sallıyor. Bir yandan ekonomideki derin krizden dış politikadaki başta S-400 gerilimine çok zor bir zeminde hareket etmeye çalışan Erdoğan öte yandan her geçen gün ülkeyi ?yönetme´ noktasında sıkıntı/zaaf yaşıyor gözüküyor.

Seçimlerde ?mahkûm´ kaldığı MHP Lideri Devlet Bahçeli her konuşmasında sanki özellikle Erdoğan´ı hedef alıyor. 31 Mart´tan en büyük zaferi partisinin kazandığını söylüyor, yüzde 18.81 oy aldığını söyleyip AKP´yi yüzde 34´lerde gösteriyor. Daha da önemlisi seçimlerin yenilenmesi talebini seslendirişinden Erdoğan´ın ?Türkiye ittifakı´ söylemine karşı duruşuna ?ortağına´ açık açık ayar veriyor. 21 Nisan Pazar günü ülkenin ana muhalefet liderine yapılan linç girişimin hemen ardından Bahçeli´nin sarfettiği cümleler de AKP sözcülerinin söylemlerinin çok uzağında idi. Erdoğan´ın olayın üzerinden neredeyse br gün geçtikten sonra Twitter´dan yaptığı açıklama her ne kadar ?çok zayıf da´ olsa ?ortağından´ çok farklıydı:

?Ne yazık ki dün Çubuk´ta bir şehidimizin cenaze töreninde istenmeyen bir olay meydana gelmiş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´na yönelik protestolar şiddet eylemine dönüşmüştür.Olay tüm boyutlarıyla soruşturulmaktadır. Şiddeti asla tasvip edemeyiz. Şiddetin ve terörün her türüne karşıyız. Kimsenin Türkiye´nin huzur iklimine zarar vermesine müsaade etmeyiz.´

Erdoğan bu açıklamayı yaptığı saatte Bahçeli çizgisinin AKP´deki en yakın takipçisi Süleyman Soylu gerekli güvenlik önlemlerinin alınmaması eleştirilerine karşı şunları söylüyordu:

?Bu olayın İçişleri Bakanlığına yıkılması, siyasi rant amacı güttüklerinin göstergesi. Kılıçdaroğlu, bu olayı bize soracağına siyasi ortaklarına sormalı. Bir yandan PKK´nın siyasi koluyla ortaklık kurup, olayları İçişleri Bakanı´na yıkmak doğru değildir. Bütün bunlar milletin gözü önünde yaşanmıştır.

Erdoğan; Bahçeli ve Soylu´nun temsil ettiği kabaca ?güvenlikçi olarak´ tarif edebileceğimiz çizginin arasında sıkışıp kalmış bir durumda. Ankara´daki kaynaklar AKP liderinin durumdan ?hoşlanmadığını´ söylüyorlar. Durumu yaratan ana aktörlerden birinin kendisi olduğunu da not etmeden geçmeyelim.

Analizin devamı...



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz