Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Etkisiz hale getirilen kırmızı listedeki teröristin suç dosyası kabarık çıktı

Gümüşhane´de, dün etkisiz hale getirilen iki teröristten biri olan ve Terörden Arananlar Listesi´nde kırmızı kategoride yer alan "Türk Tarık" kod adlı Barış Öner´in suç dosyası kabarık çıktı.

Etkisiz hale getirilen kırmızı listedeki teröristin suç dosyası kabarık çıktı

23. 08. 2018 Perşembe

Gümüşhane´nin Kürtün ilçesinde, dün etkisiz hale getirilen iki teröristten biri olan ve kırmızı kategoride yer alan "Türk Tarık" kod adlı Barış Öner´in, Giresun´da bir astsubay, bir uzman çavuş ve bir sivil teknikerin şehit edilmesi ile 5 sivilin yaralanması olaylarının da aralarında bulunduğu 8 ayrı eyleme katıldığı belirlendi.

Kürtün ilçesinde, güvenlik güçlerince, dün sabah ilçeye bağlı Yeşilköy´de yaşanan çatışmada, İçişleri Bakanlığının Terörden Arananlar Listesi´nin kırmızı kategorisinde yer alan "Türk Tarık" kod adlı Barış Öner ve İranlı "Sorej" kod adlı teröristin etkisiz hale getirilmesi sonrası bu teröristlerin karıştıkları eylemlere ilişkin detaylı araştırma yapıldı.

Güvenlik güçlerince yapılan araştırmalar sonucu teröristlerden Barış Öner´in yaklaşık bir yıl Tunceli kırsalında örgütün faaliyetlerine katılıp ardından örgüt tarafından Doğu Karadeniz kırsalına gönderildiği anlaşıldı.

Karadeniz´de özellikle Giresun´da çeşitli eylemlere katılan terörist Öner´in, bu kentte 2015 ile 2018 yılları arasında 8 ayrı eylemde yer aldığı tespit edildi.

Terörist Öner´in suç dosyası

Terörist Barış Öner´in Giresun´da katıldığı eylemler ve tarihleri şöyle:

"26 Eylül 2015´te Güce İlçe Jandarma Komutanlığı hizmet binasına silahlı saldırı esnasında okul bahçesindeki düğünde 4 sivilin yaralanması, 2 Mayıs 2016´da Doğankent ilçesindeki Hidroelektrik Santralde (HES) görevli sivil teknikerin şehit edilmesi, 6 Mayıs 2016´da kent merkezindeki Çaldağ Karakol Komutanlığı önünde bir astsubayın şehit edilmesi, 15 Mayıs 2016´da Güce İlçe Jandarma Komutanlığı hizmet binasına roketli saldırı, 26 Mayıs 2018´de Doğankent ilçesindeki HES´te görevli güvenlik görevlisinin el yapımı patlayıcıya basması sonucu yaralanması, 4 Haziran 2016´da Çamoluk ilçesinde 3 sivilin alıkonulması, 9 Mayıs 2018´de Çanakçı ilçesinde baz istasyonunun el yapımı patlayıcı ile patlatılması, 9 Temmuz 2018´de Güce ilçesi kırsalında bir uzman çavuşun şehit edilmesi."

Olayın geçmişi

Gümüşhane´nin Kürtün ilçesindeki Yeşilköy´de bir süre önce 3 ayrı evden yapılan erzak hırsızlığı üzerine çalışma başlatan Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığına (JÖAK) bağlı Jandarma Özel Operasyon Timi (JÖPER) Yeşilköy´ün iki kilometre batıdaki Kepçelik sırtında iki terörist ile karşılaşmıştı.

Çıkan çatışmada JÖPER timinin etkisiz hale getirdiği iki teröristten birinin örgütün elebaşılarından olan, "Zap" telsiz kodunu kullanan, Artvin doğumlu "Türk Tarık" kod adlı Barış Öner, diğerinin ise İranlı "Sorej" kod adlı terörist olduğu anlaşılmıştı.

Teröristlerin üzerlerinde birer M-16 piyade tüfeği, kalaşnikof tüfek, 3 el bombası, 4 M-16 tüfek şarjörü, kalaşnikof şarjörü, 119 adet M-16 mermisi, 121 adet kalaşnikof mermisi ve iki harita ele geçirilmişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER