Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ETİYOPYA VE ERİTRE, SUUDİ ARABİSTAN´DA BARIŞ ANLAŞMASI İMZALAYACAK

Afrika Boynuzu ülkeleri Etiyopya ve Eritre, yaklaşık 20 yıl sonra gelen barışın ardından pazar günü Riyad´da barış anlaşması imzalayacak.

ETİYOPYA VE ERİTRE, SUUDİ ARABİSTAN´DA BARIŞ ANLAŞMASI İMZALAYACAK

Afrika Boynuzu ülkeleri Etiyopya ve Eritre´nin yaklaşık 20 yıl sonra gelen barışın ardından pazar günü Suudia Arabistan´ın başkenti Riyad´da bir araya gelerek barış anlaşması imzalayacağı bildirildi. 

BM Genel Sekreter sözcülerinden Farhan Haq, günlük basın brifinginde Etiyopya ve Eritre liderlerinin pazar günü Riyad´da düzenlenecek zirvede bir araya gelerek barış anlaşması imzalayacaklarını söyledi.

Haq, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz´in ev sahipliğinde Riyad´da yapılacak imza törenine BM Genel Sekreteri Antonio Guterres´in de katılacağını ifade etti.

İki ülke liderinin temmuzda yaptığı karşılıklı ziyaret sonrasında taraflar arasındaki buzlar erimiş, Ortak Barış ve Dostluk Deklarasyonu´na imza atılmıştı. Barış anlaşması sonrası iki ülke büyükelçiliklerini de karşılıklı olarak yeniden açma kararı almıştı.

Eritre´nin 1993´te Etiyopya´dan bağımsızlığını kazanmasının ardından iki ülke arasında sınır anlaşmazlıkları nedeniyle 1998-2000 yıllarında yaşanan savaşta on binlerce kişi hayatını kaybetmişti.

Cezayir´de 2000´de imzalanan anlaşmanın ardından Etiyopya´nın bazı tartışmalı alanlardan çekilmeyi reddetmesi üzerine, iki ülke arasındaki gerginlik devam etmişti. 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER