Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Etcep kampüse girdi

AB destekli toplumsal cinsiyet eşitliği çalışması artık üniversitelerde ders olarak veriliyor

Etcep kampüse girdi

Milli Eğitim Bakanlığı´ndan sonra şimdi Batı destekli proje olan toplumsal cinsiyet eşitliği kampüslerde. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi, Avrupa Birliği (AB) uyum yasaları çerçevesinde zinanın suç olmaktan çıkarılması ve eşcinselliğin dernekleşmesi sürecinin son adımı olarak toplumun genleriyle oynuyor. Batılılaşma projesi olan bu proje gençlerimizin beyinlerini yıkarken toplumun temeli olan aileyi derinden sarsıyor. Türkiye´de bulunan resmi kurumlar ve dernekler eliyle yürütülen bu proje Batı´nın Müslüman toplumları sarsmak için uyguladığı projeler arasında.

HER ŞEY İSTANBUL SÖZLEŞMESİ İLE BAŞLADI

Toplumsal cinsiyet eşitliği gibi projelerin Türkiye´deki çıkış noktası İstanbul Sözleşmesi´yle oldu. Avrupa Konseyi´yle imzalanan sözleşme, Türkiye´de hassas noktalarda değişiklikler yaptırdı. Gençlere ve çocuklara eşcinsellik aşılayan bu anlaşma ile kanunlarda değişiklik yapıldı. Sözleşme ile aile kurumu dinamitlenirken ailenin ev içindeki hallerine de müdahale edecek maddeler açıklandı.

 

KAMPÜSLERDE DERSLER YAYGINLAŞTI

MEB´e bağlı okulların ardından toplumsal cinsiyet eşitliği dersleri artık üniversitelerde verilmeye başlandı. Üniversitelerde ?toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın, feminist kuramlar´ gibi dersler yaygınlık kazandı. Başta İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde bulunan vakıf üniversitelerinde AB destekli cinsiyet eşitliği çalışmaları sürdürülüyor. Vakıf üniversitelerinin ardından köklü devlet üniversiteleri de toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarına başladı. Yaygın hale gelen toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmaları gençlerimizi hedef alarak insanın fıtratına aykırı çalışmalar yürütülüyor. Uzmanlar, toplumsal cinsiyet eşitliği projesinin bir ifsat projesi olduğunu belirtirken bu tür projelerden vazgeçilmesi gerektiğini dile getiriyor.

ETCEP OLARAK BAŞLADI

Daha önce Milli Eğitim Bakanlığı´nın uyguladığı 2014-2016 yılları arasında ETCEP  (Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi Projesi) pilot okullarda uygulanmış, daha sonra vazgeçilmişti. Yoğun tepkilere neden olan ve aile kurumunu dinamitleyen bu uygulama, çocuklarımızın gelişimine zarar verirken uzmanlar eşcinselliğe sürükleyeceğini belirtiyor. Aynı zamanda MEB´in bu uygulamadan vazgeçmediği, yeniden uygulamaya koyarak bu dersleri seçmeli olarak vereceği konuşuluyor.

 



Anahtar Kelimeler: Etcep kampüse girdi

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER