Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Eski İngiliz Büyükelçi: Kürtler Menbiç´´ten ayrıldıktan sonra Suriye´nin kuzeyindeki çatışmalar son bulabilir

İngiltere´nin eski Suriye Büyükelçisi Peter Ford, Kürt birliklerin Menbiç´ten ayrılmasından sonra Suriye´nin kuzeyindeki çatışmaların son bulma ihtimali olduğunu belirtti.

Eski İngiliz Büyükelçi: Kürtler Menbiç´´ten ayrıldıktan sonra Suriye´nin kuzeyindeki çatışmalar son bulabilir

Sputnik´e konuşan Ford, Kürtlerin Menbiç´ten ayrılmasından sonra Suriye´nin kuzeyinde çatışmaların son bulmasının beklenip beklenemeyeceği sorusuna, "Evet, genel olarak (bu konuda) oldukça iyimserim" yanıtını verdi.

İngiliz diplomat aynı zamanda durumu, ´Kürtlerin hakim olduğu bölgeler´ ve ?İdlib´deki durum´ olarak ikiye böldüğünü vurguladı.

Kürtlerle ilgili olan durumun çözüme yaklaştığına ve Suriye hükümetinin ´Kürtleri sıkı kontrol altında tuttuğu´ zamanlara geri dönüldüğüne dikkat çeken Ford, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ancak İdlib´le ilgili çözüm, Türk tarafının iyi niyetine rağmen hiç kolay olmayacak, zira orada çok sayıda savaşçı ve özellikle de çekilecek yerleri olmayan yabancı savaşçılar var. Bu sorunun üstesinden gelmek çok daha zor olacak, ancak sonuçta Rusya, Türkiye ve Suriye´nin üçlü işbirliğiyle çözüme kavuşacak."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER