Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Eski Hakim İlhan Karagöz için istenen ceza belli oldu

FETÖ elebaşına "mehdi" diyen eski Hakim İlhan Karagöz´ün yargılandığı davada savcı, sanığın ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapsini istedi.

Eski Hakim İlhan Karagöz için istenen ceza belli oldu

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık İlhan Karagöz´e Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle bağlanılırken, mazeret sunduğu öğrenilen avukatı duruşmaya katılmadı.

Dosyaya giren evrakların okunmasının ardından esasa ilişkin görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, sanık Karagöz´ün FETÖ´nün yargı yapılanması içerisinde yer aldığını belirtti.

Savcılık mütalaasında, sanığın 4 Temmuz 2016´da yazdığı kararı (FETÖ elebaşına mehdi denilen karar), darbe girişiminin altyapısı olarak hazırlamak ve kullanmak suretiyle silahlı terör örgütü üyelerini bir an evvel "amaç suç" için harekete geçirmeye ve azmettirmeye çalıştığı ve yargıyı bir silah gibi kullandığı anlatıldı.

MÜEBBET VE 15 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Sanığın, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan ise 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenen mütalaada, sanığın, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçundan cezalandırılması istendiği ve bu suçun "geçitli suç" olduğu hatırlatılarak, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek", "TBMM´yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek" suçlarından cezalandırılmasına yer olmadığına ve sanığın tutukluluk halinin devamı yönünde karar verilmesi talep edildi.

Mütalaanın açıklanmasının ardından Mahkeme Başkanı, sanığa ´´avukatı duruşmada hazır olmadığı için mütalaaya karşı beyanının alınamayacağını´´ hatırlatarak, bir talebi olup olmadığını sordu. 

Sanık Karagöz, tepki göstererek, "Ne yaptığınızın farkında mısınız? Ben sizi reddetmiştim zaten, siz ne diyorsunuz? Ben daha savunmamı bitirmedim, mütalaa veriyorsunuz." dedi.

Mahkeme Başkanı, sanığı edep ve usul sınırları içinde konuşması konusunda uyararak, usule ilişkin bir hata olursa itiraz edebileceğini söyledi. 

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Karagöz´ün atılı suçun niteliği, mevcut delil durumu ve  kuvvetli suç şüphesinin varlığı gözetilerek tutukluluk halinin devamına hükmederek, duruşmayı erteledi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER