Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Esad rejiminden İdlib´e 100´den fazla saldırı

Esad rejimi ve İran destekli terörist gruplar, "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" sınırları içindeki yerleşimlere 100´den fazla topçu saldırısı düzenledi.

Esad rejiminden İdlib´e 100´den fazla saldırı

Rejim güçleri, Soçi mutabakatını ihlal ederek, "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" sınırları içindeki Hama´nın batı kırsalında Gab Ovası´ndaki Madik Kalesi beldesi, Haviz, Tuveyne, Şeria ve Bab Et Taka köylerine, kuzey kırsalında ise Latamine ve Kefer Zita ilçeleri ile kırsallarına gece geç saatlerde 100´den fazla topçu saldırısı düzenledi.

İdlib Sivil Savunma Müdürü Mustafa Hac Yusuf, "Esed rejimi söz konusu bölgelere gece saatlerinde barbarca 100´den fazla top ve roket saldırısı düzenledi" dedi.

DÜN AKŞAM DA SALDIRDILAR

Rejim güçlerinin, dün akşam saatlerinde İdlib´in güneyinde Han Şeyhun ilçesine düzenlediği 25 top ve roket saldırısında 8 sivil yaşamını yitirmiş, 9 sivil yaralanmıştı.

Rejim güçlerinin, "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi"ne bu yıl başından beri düzenlediği hava ve kara saldırılarında 53 sivil hayatını kaybetti, 220´den fazla sivil yaralandı.

Rejim güçleri, Türkiye ve Rusya arasında İdlib´deki ateşkesi sağlamlaştırmak için imzalanan Soçi mutabakatına rağmen saldırılarına ara vermedi. Askeri muhalifler ise 17 Eylül 2018´de imzalanan mutabakatın öngördüğü bölgeden ağır silahlarını 10 Ekim 2018´de çekmişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER