Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Erken yaşta evlilik mağdurları topyekûn çözüm istiyor!

?Erken yaşta evlilik mağdurlarına affın´ gündeme gelmesiyle on binlerce parçalanmış aile umutlanırken, ?resmi nikâh şartı´nın aranması ise hüzne boğdu

Erken yaşta evlilik mağdurları topyekûn çözüm istiyor!

?Erken yaşta evlilik mağdurlarına affın´ gündeme gelmesiyle on binlerce parçalanmış aile umutlanırken, ?resmi nikâh şartı´nın aranması ise binlercesini hüzne boğdu! İktidarın erken yaşta evliliklerden kaynaklanan cezaların affedilmesi için yasa teklifi üzerinde çalışması gözü yaşlı eş ve çocukları umutlandırdı. Ancak edinilen bilgilere göre, tasarıdan sadece resmi nikâhı olan eşlerin yararlanacak olması ise binlerce ailenin umutlarını yıktı! Aileler, ?erken yaşta evlilik´le ilgili yapılacak düzenleme ile geçmişe dönük bütün mağduriyetlerin topyekûn çözüme kavuşturulmasını istiyor!

A. Y: ADİL BİR YASA OLMAYACAK SESİMİZİ DUYUN!

Gazetemize konuşan H. K´nin eşi A. Y. ?18 yaşındaki bir yanılgıdan dolayı eşim şuan hapiste. O dönemde kaçtığı kız şuan evli ve mutlu bir yuvası var. Ne onun ne de ailesinin eşimle ilgili bir şikâyeti ve suç duyurusu yok. Ama açılan kamu davası ile eşime 10 yıl ceza verildi. Bu bize reva mı? Şimdi de çıkacak yasada evlilik şartı aranıyor. Bu adil bir yasa olmayacak. Bizim gibi parçalanmış ailelerin de mutlaka aftan yararlanması lazım? diyerek yetkililerin sesini duymasını istedi.

 

4 AYLIK TUTUKLULUKTAN SONRA EVLENME ŞARTIYLA SERBEST KALDI

?Erken yaşta evlilik´ ile ilgili af tasarısının gündeme gelmesiyle parçalanmış ailelerin hikâyeleri de bir bir ortaya çıkmaya başladı. Erzurum´un Oltu ilçesinde yaşanan aile dramı bunlardan sadece bir tanesi! 18 yaşındaki H. K. ile sonradan 14 yaşında olduğu anlaşılan M. C. 2012 yılında kaçarak evlenmek istedi. Ancak M. C´nin ailesinin karakola gidip şikâyetçi olduğunu haber alan H. K. ise M. C´yi alıp karakola kendi rızasıyla gitti. Karakolda yapılan işlemler sonucunda H. K, M.C´nin yaşının 14 yıl 3 ay olduğunu öğrendi. M. C´nin ailesi nişanlanmaları ve evlenmeleri şartıyla şikâyetinden vazgeçti. Bilirkişi de raporunda, ?Kız fiziki olarak 17-18 yaşında görünüyor. H. K´nin yanılgıya düşmesi normaldir? diyerek H. K´nin kandırıldığını teyit ediyor. H. K. 4 ay cezaevinde kaldıktan sonra mahkeme evlenme şartıyla ceza vermiyor.

MUTLU BİR YUVASI VARDI, 10 YIL CEZA YEDİ!

H. K. cezaevinden çıktıktan sonra M. C. ile nişanlanıyor. Ancak bu sürede anlaşamayan H. K. ve M. C. ayrılıyor. M. C. ve ailesi yaşadığı bölgeden taşınıyor. M. C. 2015 yılında başka biriyle evlenerek, mutlu bir yuva kuruyor ve bir de çocukları oluyor. H. K. ise 2017 yılında A. Y. İle evlendi. Ancak H. K. 6 yıl sonra açılan kamu davası nedeniyle 19 Ağustos 2018´de Kurban Bayramı tatili için memleketine giderken, çevirmeye takıldı. H. K. hakkında 10 yıl kesinleşmiş cezasının olduğunu öğrendi. H. K. 19 Ağustos 2018´de cezaevine girince geride ise gözü yaşlı hamile karısı A. Y. şok geçirerek, karnındaki çocuğunu kaybetti. Erken yaşta evliliğe af mevcut şekliyle yasalaşırsa, H. K. yararlanamayacak.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER