Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Erdoğan’dan “Pakistan’da darbe” diyen iktidar çevrelerine ters köşe: Yeni başbakan Şahbaz Şerif’i tebrik etti

Pakistan Meclisi'nde yapılan oylamada ülkenin 23. başbakanı olarak Şahbaz Şerif seçilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şerif'i arayarak tebrik etti.

Erdoğan’dan “Pakistan’da darbe” diyen iktidar çevrelerine ters köşe: Yeni başbakan Şahbaz Şerif’i tebrik etti

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görüşmede, Pakistan Meclisi’nin takdiri çerçevesinde Başbakan seçilmesi münasebetiyle Şahbaz Şerif’e tebriklerini iletti.

Seçim sonuçlarının dost ve kardeş Pakistan halkı için hayırlı olması temennisinde bulunan Erdoğan; Türkiye’nin köklü tarih, dostluk ve kardeşlik bağlarıyla bağlı bulunduğu Pakistan’daki gelişmeleri yakından takip ettiklerini, Pakistan halkının karşı karşıya kaldığı tüm zorluk ve engellere rağmen demokrasiden ve hukukun üstünlüğünden vazgeçmediğini bir kez daha gösterdiğini dile getirdi. Erdoğan, Türkiye olarak Pakistan’a ellerinden gelen her türlü desteği bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da vereceklerini vurguladı.

İmran Khan hükümeti düşmüştü

Pakistan parlamentosunda yapılan güvensizlik oylaması sonucu, 174 hayır oyu alan İmran Han hükümeti düşmüştü.

Daha önce üç dönem Pakistan başbakanlığı yapan Navaz Şerif’in kardeşi Şahbaz Şerif, parlamentoda yapılan oylamada (11 Nisan) 174 oy ile salt çoğunluğun desteğini alarak seçildi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER