Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Erdoğan’dan İmamoğlu’na verilen cezaya dair ilk açıklama: “Konu bir şahsın hakimlere hakaret ettiği iddiasıyla aldığı mahkumiyet kararından ibaret”

Mardin’deki toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezasıyla ilgili konuştu.:

Erdoğan’dan İmamoğlu’na verilen cezaya dair ilk açıklama: “Konu bir şahsın hakimlere hakaret ettiği iddiasıyla aldığı mahkumiyet kararından ibaret”

Mardin’deki toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezasıyla ilgili şunları söyledi:

“Son günlerde bir mahkeme kararı üzerinden kopartılan fırtınanın ne bizimle, ne şahsımla, ne milletimizle bir ilgisi yok. Çünkü konu bir şahsın hakimlere hakaret ettiği iddiasıyla aldığı mahkumiyet kararından ibaret. Ortada ne bir siyasi tartışma, ne bir fikir kavgası, ne bir hizmet mücadelesi mevcut.”

“Karşımızdaki tablo gayet net. Hakimler görevlerini kanuna uygun şekilde yapar, Anayasa’nın 138. maddesi söylüyor. Hayatımız yasaklarla mücadele ile geçti. Çözümü milli iradede bulduk. Milli iradenin dışında bir çözüm aramadık.” 

“Masadaki herkesin kafasında bir başka hesabın olduğu malumdur. İktidar rüyası görme hastalığından bir türlü kurtulamadılar. Ortada gelen bir yasak yok. İstinafa ve Yargıtay’a gidecek. Mahkeme kararında eksiklik varsa, orada gerekli düzenleme yok. Bizi oyuna alet etmeye çalışmaya çalışıyorlar. Mardin’den bir kez daha tekrarlıyorum. Cumhur İttifakı adayını açıkladı. Toplanıp dağılmaktan başka iş yapmayan Altılı Masa birbirlerine çalım atmaya çalışmak yerine yürekleri yetiyorsa adaylarını açıklasınlar. Biz de meydanlarda proje rekabetine gireceğimizi bilelim.”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER