Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Erdoğan´dan ´Teşkilatlar gözden geçirilsin´ uyarısı

AK Parti MYK toplantısının ardından açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Sayın Cumhurbaşkanımızın teşkilatlarımızın gözden geçirilmesiyle ilgili uyarıları oldu" dedi. Çelik, Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yarın görüşeceğini söyled

Erdoğan´dan ´Teşkilatlar gözden geçirilsin´ uyarısı

 Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı, Cumhurbaşkanı Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapıldı. Toplantının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik basın toplantısı düzenledi.

Toplantının gündeminde yerel seçimin olduğunu söyleyen Çelik, ?Sayın Cumhurbaşkanımız ayrıntılı bir değerlendirme yaptı. Teşkilatlarımızın gözden geçirilmesiyle ilgili uyarıları oldu. İlgili birim başkanı arkadaşlarımız notlarını aldılar. Arkasından iç ve dış gelişmeler ele alındı, gelişmelerle ilgili sunumlar yapıldı? dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın bir polisin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi´nin ailesini aradığını aktaran Çelik, ?Cumhurbaşkanımız şehadet haberini alınca ailesiyle görüştü. Ayrıntılar konusunda şu anda vereceğim bir şey yok? diye konuştu.

?BU TİP TAKTİKLERE SUSKUN KALMAYACAĞIZ´

Suudi Arabistan´ın, gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturmasındaki 2 şüphelinin iade talebini reddetmesini nasıl değerlendirdiği sorulan Çelik, ?Cinayetin bütün unsurlarıyla ortaya çıkması için iş birliği çağrıları yaptık. Buraya başsavcılarını gönderdiler, fakat Türk tarafındaki bilgilerin sınırını ve derinliğini ölçmeye gelmişlerdi. Hiçbir şekilde bu olayın örtülmesine müsaade etmeyeceğiz. Bu tip taktiklere suskun kalmayacağız? dedi.

?MİT BAŞKANI ABD SENATOSUNA SUNUM YAPMADI´

MİT Başkanı Hakan Fidan´ın ABD ziyaretiyle ilgili eleştirilere değinen Çelik, ?MİT Başkanımız dahil olmak üzere bütün üst düzey görevliler Sayın Cumhurbaşkanımızın bilgisi dahilinde hareket ederler. Bazı detaylar söz konusu olduğunda ilgili kişiler bu görüşmeleri yaptıktan sonra döndüklerinde Cumhurbaşkanımıza bilgi verirler. MİT Başkanımız da döner dönmez yaptığı temaslar, ortaya çıkan tablolarla ilgili olarak bir bilgi vermiştir? şeklinde konuştu.

?MİT Başkanımız TBMM yerine ABD senatosunu tercih etti yolundaki görüşler haksızlıktır? diyen Çelik, ?ABD senatosunun herhangi bir organına, komisyonuna, komitesine resmi bir sunum yapmamıştır. Bir güvenlik forumunun inisiyatifi çerçevesinde birkaç senatörle buluşması söz konusudur. CIA Başkanı ve kendi muhataplarıyla görüşmüştür? dedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER