Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Erdoğan´dan Putin´e Libya telefonu: Gerilimin artması endişe verici

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´i arayarak Libya´da Birleşmiş Milletler destekli hükümete karşı savaşan General Halife Hafter´in son dönemde ülkedeki Türk şirketlerine ve gemilerine yönelik açıklamalarıyla başlayan

Erdoğan´dan Putin´e Libya telefonu: Gerilimin artması endişe verici

Cumhurbaşkanlığı´ndan yapılan açıklamada detay verilmese de, Kremlin´den yapılan açıklamada "İki taraf da Libya´daki gerilimin artmasından duyulan endişeyi dile getirdi. Ateşkese ve müzakerelerin yeniden başlamasına duyulan acil ihtiyaca vurgu yapıldı" ifadelerine yer verildi.

Türkiye, Libya´da yaşanan krizde Birleşmiş Milletler tarafından meşru kabul edilen Trablus hükümetine siyasi ve askeri destek veriyor.

Rusya ise resmi olarak herhangi bir tarafa destek verdiğini açıklamasa da, Trablus hükümetine karşı savaşan General Halife Hafter´in Libya´daki "IŞİD teröristlerine karşı savaşmak için elinden geleni yapıyor ve hükümetin petrol üretimini yeniden kontrol altına alması için yardımcı oluyor" görüşünde.

Bu ifadeleri, 2016´da Rus Dışişleri Bakan Yardımcısı Gennady Gatilov, BM Libya özel temsilcisi Martin Kobler´le görüşmesinde kullanmış, BM destekli hükümetin lehine çifte standart uygulandığını belirtmişti.

Kaynak: Ajanslar



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER