Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ERDOĞAN´DAN İNCE´YE BEŞTEPE CEVABI: BU NASIL CÜCE BİR POLİTİKA?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran´daki seçimde CHP´nin adayı Muharrem İnce´nin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´ni üniversiteli gençlere açma vaadine çok sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Bu nasıl cüce bir politika? Bunlar çok basit, popülist politikalar. Millet s

ERDOĞAN´DAN İNCE´YE BEŞTEPE CEVABI: BU NASIL CÜCE BİR POLİTİKA?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı´nda konuştu.

Burada önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinde CHP´nin adayı olan Muharrem İnce´nin vaatlerine sert tepki gösterdi. 

Erdoğan, "Biri Çankaya´da yatacakmış, birisi Külliye´yi gençlere verecekmiş. Bu nasıl cüce bir politika? Bunlar çok basit, popülist politikalar. Millet sizden neyi yıkacağınızın değil, neyi inşa edeceğinizi bekliyor. Bu zamana kadar dikili ağacınız yok, neyi dikeceksiniz onu söyleyin" dedi.

Erdoğan´ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Cumhurbaşkanı adayları büyük ölçüde belli olmuş durumda. AK Parti ve MHP, Cumhur İttifakı´nın adayı olarak şahsımın başvurusunu yapmış bulunuyor. Ayrıca ittifak protokolü YSK´ya teslim edildi. Nitekim kimi partiler grup kararı veya imza toplamak suretiyle adaylarını cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiler.

18-05/08/20180508_2_30230208_33467007.jpg

Anamuhalefet partisi hariç. Partisini yönetmek daha önemli olacak ki, ülkeyi yönetmek için başkasını gösterdi. Partisinin genel başkanlığına bir türlü seçilemeyen birini cumhurbaşkanı adayı gösterdiler. Zaten Kılıçdaroğlu´nun takdim şekli, hareketleri bu konuya bakışını ortaya koyuyor. Bizim bakış açımızda cumhurun en üst temsil edecek kişi olması gerekiyor.

En üst makamda temsil edecek bir kişinin de buna uygun birisi olması gerekiyor. Bizim için bir sıkıntı var. Seçim kampanyasında CHP´nin başındaki zata mı öne sürdüğü garibana mı bakacağız?

CHP´NİN TOPTAN SATIŞINA KADAR GİDER

CHP, ekonomiden birçok alana kadar vasıf saymıştı. Bu aday ile bu vasıflarla ilişki kuran pek olmadı. Korkarım, bu işin sonu CHP´nin toptan satışına kadar gider. Nasılsa CHP, seçim kampanyası boyunca bunların hesabını millete verecektir. Burada CHP´ye mi bakacağız, yoksa ortaya sürdüğü garibana mı bakacağız.

18-05/08/20180508_2_30230208_33467009.jpg

Bir aslı var bir de kukla var. Hani Hacivat ile Karagöz oyunlarında sopayı tutan bir kuklacı vardır. Biz şimdi sopanın ucundaki ile mi yoksa kuklacı ile mi uğraşacağız. Bizi çıldırtacaklarını söylediler, haklarını verelim çıldırtmasalar da şaşırttılar. Bu karikatür tip milletimizi eğlendirmeye uğraşıyor. Şu 16 yıldır kendi sikletimizde bir muhalefet bulamadık.

BU NASIL CÜCE BİR POLİTİKA?

Önümüzde yeni bir dönem var, başarı çıtamızı hizmet ve siyasi kriterleri yukarı çıkardık. Dikkat ederseniz bizi bu kriterleri yükseltmeye kimse zorlamadı, biz çıtayı yukarı çıkardık. Biz hep değişim ve gelişmeden yana olduk. İcraatleri bu doğrultu da yaptık. Muhalefete bakınca şöyle bir manzara ortaya çıkıyor, birisi milletin evini, birisi devletin uçaklarını, biri yönetim sistemini göze kestirmiş.

Biri Çankaya´da yatacakmış, birisi Külliye´yi gençlere verecekmiş. Bu nasıl cüce bir politika? Bunlar çok basit, popülist politikalar. Millet sizden neyi yıkacağınızın değil, neyi inşa edeceğinizi bekliyor. Bu zamana kadar dikili ağacınız yok, neyi dikeceksiniz onu söyleyin. Dertlere derman olacak, akılda kalacak bir projeniz var mı onu söyleyin. 16 yıldır iktidara gelmek için uğraşan muhalefetin daha büyük projelere ihtiyacı yok mu? Tek dertleri Erdoğan´ı yıkmak. Bizi başbakanlığa da, cumhurbaşkanlığına da milletimiz getirdi. Millet ne zaman tamam der ise, o zaman çekiliriz.

18-05/08/20180508_2_30230660_33467961.jpg

SİZE GELENLERE ŞUNLARI SORUN

Her yiğidin bir yoğurt yiyişi var. Muhalefetin projesi yok dedik, ama haksızlık ettik galiba. Bir projeleri var. Bu projeleri Türkiye´yi eskiye döndürmekmiş. Eski sisteme dönmek millete haksızlık demektir.

Size bu vaatle gelenlere şunu sorun; AK Parti 2 milyon 484 bin derslik yaptı siz onları da mı yıkacaksınız? AK Parti 111 yeni üniversite açtı onları da kapatacak mısınız? AK Part 69 milyon kişiye geniş bant internet sağladı onları da kesecek misiniz? AK Parti, 540 bin sağlık çalışanını işe aldı onları da kapı dışarı mı edeceksiniz? 5 bine yakın ambulansı devreye soktu, onları hurdaya mı çıkaracaksınız? AK Parti 20 bin kilometre yol yaptı, asfaltlarını söküp tarlaya falan mı dönüştüreceksiniz? AK Parti Türkiye´de 29 havalimanı inşa etti, bunları kapatacak mısınız? AK Parti 6 ilde kullanılan doğalgazı, 78 ile çıkardı, bu boruları söküp atacak mısınız? Evleri tekrar kömürlü sobalara mı döndüreceksiniz? AK Parti altı sıfır atarak parasını itibarlı hale getirdi. Siz yeniden bu tek haneli rakama altı sıfır ilave etmek suretiyle hani tuvalete 1 milyon liraya gidilebilen günleri geri mi getireceksiniz?

4 BİN 423 TERÖRİST ETKİSİZ

Afrin´de 4 bin 423 terörist etkisiz hale getirildi. Bizim milletimize taahhüdümüz yeni yönetim sistemini tüm unsurlarıyla hayata geçirmek eksikliklerini görüp bunları gidermektir.

YOLA YENİ ÇIKAN BİR KİŞİ DEĞİLİM

Neler yapacağız? AK Parti elbette 16 yıldır iktidardaydı. Dünya değişirken AK Parti´nin ve Cumhurbaşkanı olarak yerinde saymamız düşünülemez. Her şeyden önce ciddi bir birikimimiz var. 5 yıla yakın İstanbul´un belediye başkanlığı, ardından başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı tecrübemiz var. Sadece ulusal tecrübe değil. Uluslararası tecrübe.

18-05/08/20180508_2_30230660_33467962.jpg

Yola yeni çıkan bir kişi değilim. Gerek şahsım gerek arkadaşlarım deneyimli, tecrübeli. Şimdi yeni yönetim sisteminin ruhuna uygun şekilde ileri hedeflere yürümek gayretindeyiz. Ama karşımızdakilerin tecrübesi yok. Biz ise aldığımız bu mesafelerin üzerine yenilerini ekleyeceğiz. Muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracağız. Bu eskiyle çelişmek değildir.

Kur üzerinden yürütülen saldırı dalgasını tersine çevirecek projelerimiz var. Dış politikada her alanda yapacağımız çok iş var. Güvenlik konusunda artık kaçınılmaz hale gelen operasyonları sürdürmeye ihtiyacımız var. Meclis´te çoğunluğu sağlamamız şart.

´GÜLE GÜLE´ DEDİK

Milletimizin desteğiyle Cumhur İttifakı´nın anayasa değişikliği çıtasının üzerine çıkacağına ben inanıyorum. Erdoğan, ülkesinin aleyhine olan hiç bir karar vermemiştir. Buna rağmen ortaya çıkan sıkıntılar, sorunlar art niyetten değil hayatın içindeki değişimlerden kaynaklanmıştır. Dün birlikte yürüdüğünüz insanların yarın rotayı nereye çevireceğini bilmek mümkün değildir.

Geçmişte birlikte olduklarımızdan, daha sonra kendilerine farklı istikametler, başka yollar, hedefler tayin edenlere ´güle güle´ demekten başka elimizden bir şey gelmezdi, nitekim öyle de yaptık. Hesabımız halkadır, hakkadır bu da böyle biline.

SİZİN GİBİ AŞAĞILIK DEĞİLİZ

(Fransa´ya) Siz kimsiniz de bizim kutsalımıza saldırıyorsunuz. Biz sizin nasıl aşağılık olduğunuzu biliyoruz. Ne kadar bunu yapsanız da biz sizin kutsalınıza saldırmayacağız. Biz sizin gibi aşağılık değiliz. Bizim bir duruşumuz, karakterimiz var. Biz kime hangi dille konuşacağımızı gayet iyi biliriz. Biz hakikatleri haykırmayı iyi biliriz. Hiçbir uluslararası kuruma koşulsuz bağlanmadık. Biz kişilere değil ilkelere bağlıyız. Uymazlarsa Türkiye kendi çıkarları doğrultusunda istediğini yapmakta serbesttir.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER