Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Erdoğan´dan güvenli bölge açıklaması

Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye sınırında oluşturulacak güvenli bölgeye ilişkin, "Güvenli bölge konusuna olumlu bakıyorum" dedi. Erdoğan "Güvenli bölgeyi teröristlere terk edemeyiz. YPG böyle b

Erdoğan´dan güvenli bölge açıklaması

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra kuliste gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye sınırını teröristlere teslim etmeyeceklerini vurgulayan Erdoğan "Suriye´de güvenli bölge Türkiye tarafından oluşturulacak" ifadelerini kullandı.

"OLUMLU BAKIYORUM"

"Ne yazık ki Obama bu konuda gerekli adımları atmadı. Olumlu baktı, ama atmadı" diyen Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Güvenli bölge konusuna olumlu bakıyorum. Üzerinde tüm ilgili arkadaşların konuşabileceği, benim de olumlu baktığım bir konudur. Bu konu üzerinde çalışılabilir. Bu bölgede böyle bir adım atılabilir. Bu özellikle biz TOKİ olarak bu işin içerisine gireriz. Ama bu konuda koalisyon güçleri maddi destekleri de bize verirlerse bu insanların güvenliğini de korumak kaydıyla güvenli bölgeyi halletmiş oluruz. Bu göçü de tamamıyla engeller.

Benim planlamam şöyleydi 500´er metrelik bahçesi olan, içinde iki kat zemin artı bir gibi konutlar yapılabilir. Etrafında da bahçesi olur, onlar için yeni bir hayat başlayabilir.

"ONLAR TERÖRİST"

Güvenli bölgeyi teröristlere terk edemeyiz. YPG böyle bir projenin içinde yer alamaz, onlar terörist. Koalisyon güçleri ile birlikte hareket edilir.

RUHANİ VE PUTİN´LE ÜÇLÜ GÖRÜŞME 

Ruhani ve Putin´le üçlü görüşme gündemde. Rusya ziyareti büyük ihtimalle ayın 23´ünde gerçekleşecek."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER