Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ERDOĞAN´DAN EKONOMİK KRİZ İTİRAFI: EKONOMİYİ TOPARLAMAYA BAŞLADIK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya ziyareti dönüşünde gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ülkemizdeki ekonomik sıkıntı ile ilgili "Ekonomiyi toparlamaya başladık, 2019´a farklı gireceğiz" dedi.

ERDOĞAN´DAN EKONOMİK KRİZ İTİRAFI: EKONOMİYİ TOPARLAMAYA BAŞLADIK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya´daki resmi temaslarını tamamladıktan sonra özel uçağı ile gece yarısı İstanbul´a döndü. Dönüşte gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Türkiye´de yaşanan ekonomik kriz ile ilgili "ülkemizdeki durumu zaten toparlamaya başladık, 2019 yılına daha farklı gireceğiz" dedi.

"IMF ile herhangi bir işimiz olamaz" açıklamasında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "bizim maksadımız, yabancı yatırımları ülkemize çekmek. Birilerinin iddialarının aksine IMF ile şu an herhangi bir işimiz olamaz. Biz şu anda ülkemizdeki durumu zaten toparlamaya başladık. Çok kısa zamanda bu sıkıntıyı atlatacağız, 2019´a da çok daha ciddi, çok daha farklı bir şekilde gireceğiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM 73. Genel Kurul Toplantısı için gittiği ABD´de ise Reuters´a verdiği röportajında "ülkemizdeki bu ekonomik sıkıntı zannedildiği gibi abartılacak bir süreç değildir. Türkiye bunu kendi imkanlarıyla aşacaktır. Brunson´la yakından uzaktan alakası yoktur" demişti.

 

 

 

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte ABD´ye giden Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ise New York´ta geçtiğimiz hafta açıklanan 3 yıllık Yeni Ekonomi Programı kapsamında "Maliyet ve Dönüşüm Ofisi kurulduğunu ve bunun için ABD´li uluslararası yönetim şirketi McKinsey ile çalışmaya karar verdik" açıklamasında bulunmuştu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER