Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Erdoğan: Genç beyinlerimizin yurt dışına çıkmasına karşı değiliz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TÜBİTAK ve TÜBA Ödülleri Töreni'nde konuştu. Erdoğan, gençlerin yurt dışına çıkmasına karşı olmadıklarını söyledi.

Erdoğan: Genç beyinlerimizin yurt dışına çıkmasına karşı değiliz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Ülkemiz milli teknoloji hamlesi rehberliğinden gerçekleştirdiği çalışmalarla dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girme hedefine adım adım yaklaşıyor. Biz siyasi bağımsızlığın teknoloji bağımsızlıktan geçtiğine samimiyetle inanıyoruz." dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Ülkemizde bir kesim arkasına önüne bakmadan her konuyu istismar etmekte sınır tanımıyor. Bunlardan biri de beyin göçü meselesidir. Öncelikle genç beyinlerimizin kendilerini geliştirmek için yurt dışına çıkmasına karşı olmadığımızı tam tersine bunu desteklediğimizi belirtmek isterim.

Çin'in başarısının en büyük sebeplerinden biri olarak yurt dışına okumaya giden gençlerin, orada kazandığı tecrübelerle ülkelerine yaptığı katkılar gösteriliyor. Biz de TÜBİTAK aracılığı ile önemli adımlar atıyoruz. Türkiye'yi, dünyanın her yerindeki bilim insanları için cazibe merkezi yapmayı hedefleniyoruz. Geri dönen araştırmacılarımız sayesinde beyin göçünü tersine çeviriyoruz. 

Bizim bilimsel çalışma yapan, teknoloji geliştiren, üreten insanımıza verdiğimiz değer ortada. Bilime ve teknolojiye yaptığımız yatırımların meyvelerini her alanda topluyoruz. 

Bugün nerede durduğumuzu ve yarın nereye gideceğimizi tespit etmek için nereden geldiğimizi bilmemiz şarttır. Bir dönem dünya çapındaki bilim insanları bizim gönül coğrafyamızdan çıkıyordu; Ali Kuşçu, Hazerfen Ahmet Çelebi, İbni Sina, Hayyam... Ancak daha sonra bilim ve teknoloji çalışmalarında durgunluk dönemi yaşadık. Artık bu fetret dönemini bitiriyor, bilim ve teknolojide yeniden şahlanışa geçiyoruz. Bu coğrafya, tekrar bilim ve teknolojinin önde gelen merkezlerinden biri olacak. Teknofest kuşağına güveniyoruz. Bilim insanlarımız ve gençlerimiz bize bu ümidi veriyorlar. 

Ülkemizin ilk yerli otomobili TOGG'u niye geçmişte değil de bugün üretebildik sorusu burada gizlidir. Dünya bizim insansız hava araçlarındaki başarımızı manşetlere taşıyor, şaşkınlıkla takipe ediyor. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER