Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Erdoğan, elektrik ve doğalgaz faturaları için söz verdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ukrayna ziyareti dönüş gazetecilerle bir araya gelerek verdiği demeçte elektrik ve doğalgaz faturalarıyla ilgili oldukça önemli bir duyuruda bulundu.

Erdoğan, elektrik ve doğalgaz faturaları için söz verdi!

Elektrik ve doğalgaz faturaları vatandaşın belini bükerken Cumhurbaşkanı Erdoğan “. Bundan sonraki süreçte de biz vatandaşımızı dara, zora sokacak bir fiyat uygulamasını yapmayız." sözünü verdi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Recep Tayyip Erdoğan basın mensuplarına Ukrayna temasları hakkında bilgi verdiği esnasında gelen sorular üzerine elektrik ve doğalgaz faturaları hakkında alınan kararları tekrarladı.

Geçtiğimiz yılın son ayında EPDK tarafından kademeli elektrik tarifesine geçildiği duyurulmuştu. Bu Doğrultda 150 kilovatsaati geçmeyen vatandaşlar için elektrik faturası daha uygun gelirlen 150 kilovatsaati Geçenlere ise neredeyse iki katı fatura geldi. Vatandaşların bir çoğu da bu sınırı açtığı için elektrik faturaları bir hayli kabarık gelmiş bu durum infiale neden olmuştu. Bunun üzerine doğalgaz faturaları da hiç olmadığı kadar yüksek gelince sosyal medya platromları adeta fatura paylaşım yerine döndü. Ekonomik problemler nedeniyle ciddi oy kaybı yaşayan AK Parti ise aldığı 150 kilovatsaat uygulamasını değiştirerek sınırı 210’a çıkarmıştı.

 

“BİR DAHA VATANDAŞI ZORA SOKACAK UYGULAMALAR YAPMAYIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan tepki çeken faturaları Ukrayna ziyareti sonucu yeniden gazetecilerle konuştu. Erdoğan konuşmasında bir daha vatandaşı zora sokacak uygulamaları yapmayacaklarını söyledi.

Doğalgazda ve elektrikte bu süreç içerisinde ciddi manada sübvansiyon yaptıklarını belirten Erdoğan “Dünya enerji noktasında büyük bir darboğazda. Biz bu darboğazı öngördük ve güçlü, sosyal devlet mantığıyla tedbirlerimizi aldık. Kademeli tarife de Türkiye’deki hanelerin ortalama elektrik tüketimleri hesaplanarak 150 kilovatsaat olarak belirlenmişti. Gelen talepler üzerine birinci kademe aylık 210 kilovatsaate çıkarıldı. Bundan sonraki süreçte de biz vatandaşımızı dara, zora sokacak bir fiyat uygulamasını yapmayız." Diye konuştu



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER