Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ERDOĞAN YEMİN ETTİ, İYİ PARTİ VE CHP´Lİ VEKİLLER AYAĞA KALKMADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis´te yemin etti, yeni sistem resmen başladı. Erdoğan´ın yemin ettiği sırada MHP´li vekiller ayağa kalkarak alkışladı. CHP ve İYİ Partili vekiller ise yerlerinde oturmayı tercih etti.

ERDOĞAN YEMİN ETTİ, İYİ PARTİ VE CHP´Lİ VEKİLLER AYAĞA KALKMADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın TBMM´de yemin ederek görevine resmen başladı. Erdoğan´ın görevine başlamasıyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi başlamış oldu. Erdoğan kabinesini de Külliye´deki "Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni"nin ardından açıklayacak. Cumhurbaşkanlığına makam aracıyla hareket edildikten sonra, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´ne varışta Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın konvoyuna Atlı Tören Birliği katılacak. Ayrıca Erdoğan´ın süvari birliğiyle Külliye´ye girişi sırasında 101 pare top atışı yapılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis´te yemin ederek görevine resmen başlamış oldu. Erdoğan´ın görevine başlamasıyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi de yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın bu akşam Külliye´de düzenleyeceği davette bakanlar kurulunu açıklaması bekleniyor. 

Meclis´in en yaşlı üyesi İYİ Partili Durmuş Yılmaz´ın yönetiminde Meclis Genel Kurulu toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis Genel Kurulu´na geldi. Durmuş Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan´a Cumhurbaşkanı seçildiğine dair hazırlanan mazbatasını teslim etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yemin töreni için kürsüye geldi. 

Erdoğan´ın yemini: 

?Cumhurbaşkanı sıfatıyla, Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılâplarına ve lâik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine and içerim.?

Öncelikle Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisinde ( TBMM) yemin edecek ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi resmen başladı.

CHP, İYİ Parti, HDP ve Saadet Partili milletvekilleri Cumhurbaşkanı Erdoğan´ı alkışlamak için ayağa kalkmadı. Erdoğan´ın yemin etmesinin ardından Meclis´te İstiklal Marşı okundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis´teki yemin töreninin ardından Anıtkabir´e hareket etti. 

AYAĞA KALKMADILAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM´ye girdiği sırada MHP´li vekiller ayağa kalkarak alkışladı. CHP ve İYİ Partili vekiller ise yerlerinde oturmayı tercih etti. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER