Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

"Erdoğan tanısın ya da tanımasın..."

İsrail´den Erdoğan´ın açıklamalarına tepki

İsrail yönetimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın, Kudüs´ün Müslümanların kırmızı çizgisi olduğu yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emanuel Nahson, paylaştığı yazılı açıklamada, "Erdoğan tanısın ya da tanımasın, Kudüs Yahudilerin 3 bin yıllık, İsrail´in de 70 yıllık başkentidir." dedi. 

Yerel basında yer alan haberlere göre, İsrail Milli Eğitim Bakanı Naftali Benett de, "Maalesef Erdoğan son yıllarda İsrail´e saldırmak için hiç bir fırsatı kaçırmadı. İsrail, Kudüs´ün İsrail devletinin başkenti olarak tanınması da dahil tüm amaçlarına devam etmeli. Her zaman eleştirecek birileri olur ama neticede birleşik bir Kudüs´e sahip olmak Erdoğan´ın sevgisine sahip olmaktan daha iyi." dedi.

Yerel basında ayrıca, İsrail Ulaştırma ve İstihbarat bakanlıklarını yürüten Yisrael Katz´ın, "Türkiye´nin Cumhurbaşkanından emir almayız. İsrail egemen bir ülkedir ve Kudüs onun başkentidir." şeklindeki sözlerine yer verildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD´nin, Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanıyacağı iddiası ile ilgili bugün yaptığı açıklamada, "İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak, bu konunun sonuna kadar takipçisiyiz. Eğer böyle bir adım atılacak olursa; hemen, beş on gün içerisinde İslam İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesi´ni İstanbul´da toplayacağız. Kaldı ki bu, bizim diplomatik ilişkilerimizi İsrail ile koparmaya kadar gidebilir." demişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER