Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ERDOĞAN, MUHARREM İNCE´YE PUTİN´İN SÖZLERİYLE CEVAP VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti´nin Yenikapı mitinginde konuştu. Erdoğan "Böyle bir günde en baba mitingimizi İstanbul´da yapıyoruz" dedi. Konuşmasında Muharrem İnce´ye yüklenen Erdoğan, "Bay Muharrem ustana da söyle. ´Şöyle soydular böyle soydular´ diyor

ERDOĞAN, MUHARREM İNCE´YE PUTİN´İN SÖZLERİYLE CEVAP VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın konuşmasından öne çıkan bölümler şöyle: 

Bugün yine muhteşemsin İstanbul, bugün yine destan yazıyorsun İstanbul, bugün yine güç ve cesaret veriyorsun İstanbul. 

´SİZİN 81 MİLYON MANEVİ BABANIZ VAR´

Bugün babalar günü. Anneler babalar hepsi burada maşallah. Babaları şehit olduğu için bugünü buruk geçirenlere diyorum ki, sizin 81 milyon manevi babanız var.

18-06/17/resimid_9867900-1529251242.jpg

Böyle bir günde en baba mitingimizi İstanbul´da yapıyoruz. 6 günümüz var. Buradan, bu muhteşem meydandan, İstanbul´un tüm ilçe ve mahallelerindeki kardeşlerimize en kalbi sevgilerimi yolluyorum. Bayramınızı tekrar tekrar tebrik ediyorum. Ramazan bayramınızın verdiği aşkla inşallah 6 günü başarılı bir şekilde sürdüreceğiz. Sonra Rabbimize diyorum ki, inşallah cumhurbaşkanlığı sistemini bizlerle, AK Parti ile güçlendir. 

6 İLDE DOĞALGAZ VARDI, ŞİMDİ 79 VİLAYETTE VAR

Rabbimden bize, 24 Haziran akşamı bir bayram daha yaşatmasını niyaz ediyorum.

İstanbul, merkez-i buldandır. Yani dünyanın merkezidir. İstanbul´a hizmet, sadece Türkiye´ye değil, dünyaya hizmettir.

Ümraniye çöplüğü patladı mı? 39 kardeşimiz orada öldü. Kim vardı o zaman? CHP vardı. CHP bu. CHP´nin olduğu yerde çöplük var, pislik var, susuzluk var. Türkiye´de 6 ilimizde doğalgaz vardı. Biz geldik, 79 vilayetimizde doğalgaz var.

18-06/17/resimid_9867899.jpg

Biz bunu sağladık. AK Parti mutluluktur, huzurdur.

18-06/17/resimid_9868034-1529251269.jpg

Haliç´i bilmeyeniniz var mı? Haliç´in yanından geçmek mümkün müydü? Ben orada doğdum büyüdüm, iyi bilirim. Haliç´in içi pislikten geçilmiyordu. Biz geldik. Dünya ile görüşerek, Türkiye´de özel firmalarla bu konuları görüşerek Haliç´teki bütün o çamuru taş ocağına naklettik. Şu anda Vialand denilen alan var ya, işte orayı doldurduk. O hale getirdik. Temizledikten sonra, biz Boğaz´ı Haliç´e bağladık. 

DÜNYANIN EN TEMİZ ŞEHRİ İSTANBUL

İstanbul´a itibarını biz yeniden kazandırdık. Habitat´ı bir sor, soruştur. Habitat-2 toplantısında sonuç bildirgesine bir şey kaydedildi. Neydi biliyor musunuz? Dünyanın en temiz şehri İstanbul.

18-06/17/resimid_9868036.jpg

Bay Muharrem, yolsuzluklardan bahsediyorsun. Haddini bil. Biz İstanbul´u borçla devraldık. Sen bizim yatırımlarımızı görmüyor musun? Kör müsün? Rant odaklarının saldırılarını püskürttük Bay Muharrem... Bak, yolsuzluklardan falan bahsediyorsun, haddini bil.

18-06/17/resimid_9867659.jpg
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yenikap mitingi alanına helikopterle geldi. 

İSTANBUL´U BORÇLA DEVRALDIK

Biz İstanbul´u borçla devraldık. Sen bizim yatırımlarımızı görmüyor musun? Kör müsün?

16 yılda İstanbul´a toplam 236 katrilyon liralık yatırım yaptık.

Bunlar nasıl yalan söylüyor? Şöyle soydular, böyle soydular. Bu nasıl hayasızlıktır?

16 YILDA 236 KATRİLYON´LUK YATIRIM!

16 yılda İstanbul´a toplam 236 katrilyon liralık yatırım yaptık.

Bunlar nasıl yalan söylüyor? Şöyle soydular, böyle soydular. Bu nasıl hayasızlıktır? 

TARİHE KENDİNİZİ AFFETTİREMEYECEKSİNİZ

Ülkemizin birçok şehrinde tematik müzeler kuruyoruz. Meşhur Rami kışlasını 7 milyon kitaplı kütüphaneye dönüştürüyoruz. 

Yaslı ada vardı ya, o yaslı adayı biz Demokrasi ve Özgürlükler Adası´na çeviriyoruz. Ey Muharrem, siz tarihe kendinizi affettiremeyeceksiniz!" 

İSTANBUL´A YATIRIMLAR

Haliç´te bir bilim ve teknoloji merkezi kuruyoruz. Bilim ve teknoloji merkezimiz de Haliç Tersanesi´ni bilim ve teknoloji merkezi yapıyoruz. Hazırlıklar tamam, suratle yıkımı yapılacak ve bilim ve teknoloji merkezine dönüşecek. Avrupa´nın en büyük bilim ve teknoloji merkezi olacak.

Sağlıkta İstanbul´a çağ atlattık. 129 adet sağlık tesisi inşa ettik. 5 kat trilyon olan 14 sağlık tesisimizin inşaatı devam ediyor. 7 bin yataklı 2 dev şehir hastanesi yapıyoruz. Başakşehir Şehir Hastanesi 2 yıla kadar tamamlanacak. Sancaktepe Şehir Hastanesi de YPK onayında. 5 büyük Millet Bahçesi´ni hayata geçiriyoruz. Atatürk Havalimanı´nı Millet Bahçesi´ne dönüştürüyoruz. Central Park, High Park´tan daha büyük Millet Bahçesi. Central Park´ın 3,5 kat büyüklüğünde, bize bu yakışır.

18-06/17/resimid_9868032-1529251315.jpg

Şimdi, 29 Ekim´de havalimanını açıyoruz. Açılışla birlikte burada da yıkım çalışmaları başlıyor. Derdimiz İstanbulumuz bu güzelliklere sahip olsun. Bay Muharrem senin hafsalan böyle bir havalimanını alır mı? Kanal İstanbul´la ne işimiz var diyor. Anlamaz. Panama´yı Panama yapan Panama Kanalıdır. Suveyş Kanalı Mısır´ın en büyük maddi kaynağı. Bunların hafsalası almaz. İleri geri bol bol yalanlar konuşuyor. Hayatınızda zaten bir şey yok. Gereğini zaten bir hafta sonra yapacağız.  

Sağlıkta İstanbul´a çağ atlattık. 129 adet sağlık tesisi inşa ettik. 5 kat trilyon olan 14 sağlık tesisimizin inşaatı devam ediyor. 7 bin yataklı 2 dev şehir hastanesi yapıyoruz. Başakşehir Şehir Hastanesi 2 yıla kadar tamamlanacak. Sancaktepe Şehir Hastanesi de YPK onayında. 5 büyük Millet Bahçesi´ni hayata geçiriyoruz. Atatürk Havalimanı´nı Millet Bahçesi´ne dönüştürüyoruz. Central Park, High Park´tan daha büyük Millet Bahçesi. Central Park´ın 3,5 kat büyüklüğünde, bize bu yakışır.

 

18-06/17/resimid_9868032-1529251324.jpg

PUTİN İLE ANISINI ANLATTI

Bay Muharrem senin havsalan böyle bir havalimanını (İstanbul Yeni Havalimanı) alır mı? Zaten kafadan karşı çıktılar. ´Ne işimiz var bizim havalimanıyla´... Kanal İstanbul...´Ne işimiz var ´diyor bizim Kanal İstanbul´la. Hale bak hale.

Takmış kafayı bizim külliyeye. Zaten ustası da öyleydi. Gelmeyeceğim dedi sonra kuzu kuzu geldi. Bir hatıramı anlatacağım. Sayın Putin bir ziyaret yaptı. İlk gelişi. Bizim salonda kendisiyle konuşuyoruz şöyle bir süzdü her tarafını. Ayrılırken ´´büyük devlet olmanın alameti farikası budur´´ dedi.

DİN HÜRRİYETİ ÜZERİNE AHKAM KESİYOR

Muharrem İnce kalkmış din eğitimi, din hürriyeti üzerine ahkam kesiyor, çok enteresan. Daha dün kamuda çalışan personelin kılık kıyafetiyle ilgili AK Parti ile MHP´nin 411 oyla Meclis´ten geçirdiği düzenlemeyi genel başkanıyla birlikte Anayasa Mahkemesi´ne götürüp iptal ettiren sen değil misin bay Muharrem  Siz ne zamandan beri tereciye tere satmaya başladınız. Dürüst olun dürüst. Daha düne kadar imam hatiplere de diğer okullarda verilen din derslerine karşı çıkan siz değil misiniz.

5 BABAYİĞİT BULDUM, BİZ YOL ALIYOR...

Made in Turkey diye bize ait bir araç olsa güzel olmaz mı? İsteseler de istemeseler de ben 5 babayiğit aradım ve buldum imzaları attık CEO´yu da onlar budu. Biz yol alıyoruz yol. Süratle de bu adımları atacağız. 

18-06/17/20180617_2_30955486_34758154.jpg

ADALAR´DAKİ ATLAR ÖZGÜR OLACAK

Adalar´da atlarla ilgili vicdanları yaralayan görüntülere şahit olduk. Adalar´daki atları, faytonların boyunduruğundan kurtarıp özgürlüklerine kavuşturmak için bir çalışma yürütüyoruz. Eziyet gören köpeklerle ilgili, faytonlarda kullanılan atlarla ilgili vicdanları yaralayan olaylarla ilgili çalışmalar yapacağız. Hayvanseverler, ister ev, ister sokak... Bunlar üzerindeki çalışmaları 5119 yasayı çok daha farklı bir şekilde ele alıp değerlendireceğiz. Bu operatör (Sakarya) bugün tutuklandı, olayın kabul edilebilir hiçbir yanı yok ama bu hassasiyeti göstermek önemli.

BATI´YA GEREKLİ DERSİ VERMEYE HAZIR MIYIZ

Batı 24 Haziran´a bakıyor. Neyi bekliyor Batı, ´Acaba Erdoğan nasıl çökecek?´ Batı´ya da gerekli dersi vermeye hazır mıyız? İstanbul CHP faşizmini ilişkilerine kadar yaşamış bir şehirdir. 16 Haziran 1950, Ezan-ı Muhammed´in tekrar yankılandığı gündür. O gün yaşananlara dair çok hüzünlü anılar var.

BUNLARIN VİZYONU KEK KADAR KEK

Dürüst ol Muharrem dürüst. Yalova´da kendisinin dersane müdürlüğü yaparken hukuksuz bir şekilde öğretmen çalıştırdığından ve bu yüzden çok büyük cezalar ödediğinden hiç bahsetmiyor. Biz millet kıraathanelerinden bahsediyor onlar bizim ikram edeceğimiz keke takılmışlar. Bay Muharrem eğer dürüstsen çık Zeytinburnu´ndaki millet kıraathanesine gel. Bak bu bizim belediyemizin yaptığı. Daha devlete başlamadık. Bizim belediyemizin ulaştığı yerlere sizin kudretiniz ulaşamaz. Bizim belediyemiz şu anda öğrencilere çorba veriyor. Kek, bunu yanında çayı kahvesi simidi. Bu bizim projemiz. Bunların kek olduğunu biliyorduk ama 35 kuruşluk keke tamah edeceklerini bilmiyorduk Arnavut ciğerinden tatar böreğinden bahsediyor. Ben böyle bir şey söylemedik. Bunların vizyonu kek kadar kek. Edirne´den bilmem nereye kadar gönül köprüsü kuracağını söylüyor. Geç kaldın geç. Biz bunları yaptık bay Muharrem.

KÖPRÜ ELEŞTİRİSİNE CEVAP

Son günlerde diline köprü ücretlerini takmış. Bizim yaptığımız bu köprüler olmasa mitinglerine bile yetişemezsin. Kendince bir de ince cinlik yapıyor. İmayı boğazdaki köprüye yapıyor fiyatı en büyük araç tarifesinden Osmangazi köprüsünden veriyor. Bunlar milli bütçeden yapılan köprüler değil. Kaynakların çeşitlendirmesiyle bu köprüleri yaptık."

YILDIRIM: İSTANBUL NE DEDİYSE TÜRKİYE EVET DEMİŞTİR

Yenikapı mitinginde kürsiye ilk önce Başbakan Binali Yıldırım çıktı. Yıldırım´ın konuşmasından satırbaşları şöyle: 

YENİKAPI MİTİNGİ HAVADAN BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

Başbakan Binali Yıldırım, Yenikapı´da düzenlenen AK Parti İstanbul mitingine katıldı. Miting alanını dolduran kalabalığa seslenen Yıldırım, ?Bu ay iki bayram var. Birinci bayramımızı yaptık. Haftaya Pazar günü 24 Haziran seçim zafer bayramına İstanbul hazır mısın? Yeni bir destan yazacak mıyız?? ifadelerini kullandı.

Konuşmasında muhalefet partilerini eleştiren Başbakan Yıldırım, ?İnşallah 24 Haziran´da biz bu yıkım ekibine hak ettikleri dersi verecek miyiz? Adamlar nereye gidiyorsa yıkımdan bahsediyorlar. ?AK Parti ne yaptıysa bunları durduracağız, yıkacağız´ diye ağızlarından bir hayır kelime çıkmıyor. Bunlar bu ülkeye tek bir dikili ağaçları yok. Hiçbir yerde ?şu eseri de biz yaptık´ diyebiliyorlar mı? Bunlar vaat vermek istiyorlar meydana çıkıyorlar. ?Yol vaadi verelim´ diyorlar. Bakıyorlar bütün yollar yapılmış. ?Köprü yapalım´ diyorlar. Yahu köprüler de yapılmış. ?Havaalanı yapalım diyorlar´, bakıyorlar ki o da bitmiş. Yapacak bir iş bulamayınca ?bari iftira atalım, yalan söyleyelim yıkmaya çalışalım´. Bunların geçmişi bu. Bunlar değil mi 1936´da ilk defa uçak yapan Nuri Demirağ´ın fabrikasını kapatan. Bunlar değil mi köprülere kaşı çıkan, köprüler bitince de en önce kullanan. Bunların yapmakla işi olmaz, işi gücü engel olmak. Çıkmışlar meydanlarda bol keseden atıyorlar. Ortada bir eseriniz yok. Millet neye göre size destek versin. Millet söze bakar, sözü kimin söylediğine bakar, ona göre karar verir. AK Parti´nin 15 yıl boyunca Türkiye´nin her köşesinde izi var? diye konuştu.

18-06/17/20180617_2_30955501_34758199-1529249847.jpg

Geçmiş yıllarda terörün, darbe tehditlerinin, vesayetin ülkenin kaderi haline dönüştüğünü hatırlatan Yıldırım, ?Böyle bir çıkmazda bir yiğit çıktı dedi ki ?Artık Türkiye´de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak´. 3 Kasım 2002´de yakın ışıkları Türkiye aydınlansın dedik. Darbecilere bölücülere, FETÖ´cülere, PKK´lılara, DEAŞ´a hak ettikleri dersi verdik mi? Bölgemizi terör belasından kurtardık mı? 15 Temmuz´da kahraman milletimizle beraber meydanları doldurduk mu? FETÖ´cülere o geceyi zindan ettik mi? Bugün FETÖ´nün, PKK´ın adını ağzına alamayanlar ülkeyi yönetmeye talip oluyorlar. Önce siz çıkın cesurca PKK´ya DEAŞ´a, FETÖ´ye karşı nasıl mücadele edeceksiniz bunu ortaya koyun. Ondan sonra vatandaşımız size güvensin, destek versin. İnşallah önümüzdeki Pazar günü yapılacak seçimler Türkiye´nin muasır medeniyetler seviyesine giden yolundan yeni bir milat olacak? şeklinde konuştu.

Vatandaşlara sandığa gitme çağrısında bulunan Yıldırım, ?24 Haziran, Türkiye´nin 100. yıl hedeflerini gerçekleştirecek kadroların seçimidir. Seçime katılım Türkiye´nin her tarafından en iyi şekilde sağlayalım? dedi.

MİTİNGTEN NOTLAR

AK Parti tarafından Yenikapı Miting Alanı´nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım ile bakanlar ve milletvekili adaylarının katılımıyla gerçekleştirilecek "Büyük İstanbul Mitingi"ne katılacak vatandaşların alana girişleri başladı.

Miting alanına gelenler x-ray cihazlarının bulunduğu kontrol noktalarından geçerek giriş yaptı. Alana ilk girenlerin sahne önünden yer kapmak için koştuğu görüldü.

Mitingin gerçekleştirileceği alana konuşmaların yapılacağı dev bir platform kuruldu. "Büyük Türkiye Güçlü Lider İster" yazılarının yer aldığı platforma iki dev ekran yerleştirildi.

TANSU ÇİLLER SÜPRİZİ

Eski Başbakanlardan Tansu Çiller, Ak Parti´nin Yenikapı´da düzenlediği mitinge katıldı. Çiller, basın mensuplarının soruları üzerine "Bugün milli bir şuurlar buradayım" dedi. "Siyasete dönecek misiniz?" sorusuna da Tansu Çiller, "Milli şuurla buradayım" yanıtını verdi.

18-06/17/l.jpg

Tansu Çiller´in açıklamalarından satırbaşları:

Bu son dönemde terör mücadelesinde ciddi başarıları Mehmetçiğimiz yakalamakta destan yazmaktalar.

Bu destan bütün dünyada şaşkınlık yaratmıştır.

Bir eski başbakan olarak şunu söylemek zorundayım. Bu terör ya bitecek ya bitecek diyen bir başbakan olarak söylemek mecburiyetindeyim ki terör mücadelesi sadece bir askeri müdahale değildir.

Terör mücadelesinin çok önemli bir unsuru dış politikadır.

Dış politikada dar bir alanda değişe müttefikler, ciddi bir kararlılık ve süratle geliştirilen çözümler gerektirir.

Güvenlik olamadan özgürlüklerin olması mümkün değildir.

18-06/17/20180617_2_30955486_34758154-1529249859.jpg

Güvenlik ortamıyla özgürlükleri yaşamaya başlayan vatandaşlar bunu sağlayan siyasileri kucaklarlar.

Çok ciddi çözümlere ihtiyaç var tüm kesimlerde.

24 Haziranda seçimlere gitmekteyiz. Bu çözümleri kim bize getirecek. Karşımızda ittifakları görüyoruz. Bir kısmının çok parçalı olduğunu görüyoruz.

Bunlar saygın partiler olabilir ama bu eşyanın tabiatında uyum sağlama zorunluluğu var. Bu partilerin misyonları hedefleri siyasi kültürleri başka. Bunları çok zor görüyorum.

18-06/17/kap2.jpg

Ayrıca meydanın birçok yerine vatandaşların mitingi daha rahat takip etmeleri için dev ekranlar yerleştirildi, vinçlere hoparlörler takıldı. Alana "Büyük Türkiye Güçlü Lider İster" yazılı dev pankartla AK Parti ve Türk bayrakları da asıldı.

Saat 17.00´de başlayacak miting için vatandaşlar alana gelmeye başlarken, güvenlik noktalarından alana girenlere AK Parti ve Türk bayraklarının yanı sıra su ve yağmurluk dağıtıldı.

18-06/17/kap3.jpg

Öte yandan alanda sağlık görevlileri sedyelerle beklerken, alan dışında çok sayıda ambulans hazır tutuluyor. Vatandaşların ihtiyaçları için çok sayıda seyyar mescit ve tuvalet de alana kuruldu.

Miting meydanı izdiham yaşanmaması için bariyerlerle kısım kısım ayrıldı.

18-06/17/kap4.jpg

MİTİNGE ULAŞIM

Miting düzenleme komitesi, miting alanına ulaşmak için toplu ulaşımı kullanma çağrısında bulundu.

Miting nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılırken, Yenikapı Mitingi Alanı´na rahat ulaşım sağlanabilmesi ve trafikte sorun yaşanmaması için, Marmaray, metro, otobüs ile deniz ulaşımında seferler artırıldı. Kazlıçeşme metro istasyonundan miting alanına ulaşım için servis otobüsleri de konuldu.

18-06/17/yen.jpg

İSTANBUL´DA BAZI YOLLAR TRAFİĞE KAPATILDI

Büyük İstanbul Miting sebebiyle saat 09.30´dan itibaren kentte bazı yollar trafiğe kapatıldı.

Bu doğrultuda, Atatürk Bulvarı yönünden Unkapanı Köprüsü´den Sirkeci´ye katılım, gerekirse Taksim istikametinden Unkapanı Köprü´den Sirkeci´ye katılım, Balat Sahil Abdul Ezel Paşa Caddesi´nden Unkapanı Köprü altından Sirkeci istikameti, Ragıp Gümüş Pala Caddesi, Cemil Birsel Caddesi´nden Sirkeci istikameti, Reşadiye Caddesi, Hamidiye kavşaktan Sirkeci Meydan istikameti, Sirkeci Meydan Sahil Kennedy Caddesi, Sarayburnu Çatladıkapı, Kumkapı, Yenikapı, Yedikule Demirhane Caddesi´nden Zeytinburnu Ek Hizmet Binası Sahil Kuzeye katılım arasına çıkan tüm cadde ve sokaklar, Edirnekapı, Millet Caddesi, Cevizlibağ´dan Topkapı Tünele 10. Yıl Caddesi´ne katılım ve 10. Yıl Caddesi, Genç Osman Caddesi, Sahil Keneddy Caddesi´ne kadar gidişli gelişli ve bu caddeye çıkan tüm cadde ve sokaklar, Zeytinburnu Demirhane Caddesi´nden Kazlıçeşme otopark alanı, 10. Yıl Caddesi istikameti ve Demirhane Caddesine çıkan tüm cadde ve sokaklar, Bakırköy Sahil Kennedy Caddesi, Ekrem Kurt Bulvarı Taşhanlar Varyant ile Galata Köprü arası gidiş ve geliş, Avrasya Tüneli (her iki yön) araç trafiğine kapatıldı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER