Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Erdoğan: Kaşıkçı cinayeti için Türkiye´ye gelenlerden hayatta olmayanlar olabilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT´ye konuk oldu. Soçi kentinde yapılacak Rusya-Türkiye-İran 3´lü zirvesini değerlendiren Erdoğan, yeni askerlik sisteminin 3, 6, 9, 12 gibi bir düzenlemenin üzerinde çalışıldığını kısa zamanda açıklanacağını söyledi.

Erdoğan: Kaşıkçı cinayeti için Türkiye´ye gelenlerden hayatta olmayanlar olabilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın açıklamalarından satır başları şöyle;

"BİZ GÜVENLİ VE TAMPON BÖLGEYİ SİZLERLE YÖNETEBİLİRİZ AMA..."

Biz bir defa koalisyon güçlerine güvenmeyiz. Geçmişteki tecrübelerimiz bunu teyid ediyoruz. Bu konuda samimiyseniz, biz madem ki NATO´da beraberiz, stratejik ortağız, bu kanton bölgeyi Türkiye´ye teslim edeceksiniz. Biz buranın güvenliğini sağlarız. Biz güvenli bölgeyi, tampon bölgeyi sizlerle yönetiriz, sıkıntı yok. Ama biz bu bölgeyi koalisyon güçlerine terk edemeyiz. Bizim güvcende yaşamamız lazım.

"BİZİM GEZİ OLAYLARININ ARKASINDA SOROS VAR"

Bu sorgulamayı ilerlettikçe, ABD´dekiler zora giriyor. Biraz daha bizim yanımıza kayıyorlar. Dünyadaki birçok ülkede bunların lider pozisyonundakilerini teslim etmeye başladılar. Mesela Azerbaycan´da sağolsun Aliyev kardeşim bize teslim etti. Yine Kosova´da öyle. Şimdi Soros neyle anılıyor, parasıyla anılıyor. Adam parasıyla ülkelerde darbe yapıyor. Bizim Gezi olaylarının arkasında yine o var. Bunu söyleyince birileri bunu farklı yerlere kanalize ettiler. İlla Soros´un aktif olması şart değil, bunun maşaları var. O maşalara karşı Türkiye´de savcılık harekete geçince birileri rahatsız oluyor.

"FETÖ´YLE İLGİLİ DAHA ÇOK OPERASYONLAR OLACAK"

Biz FETÖ olayına 2010´dan sonra tam manasıyla vakıf olabildik. Biz bunların bu şekilde ihanet içinde olmasını doğrusunu hiç düşünmedik. Daha yapılacak çok operasyon var. Devletin içinde, kurumlarda, polisimizde, askerimizde, her yerde var, var oğlu var. Bu adeta metastas yapmış.

"CEMAL KAŞIKÇI OLAYINDA İKİ ÖNEMLİ NOKTA VAR"

Kaşıkçı olayı gerçekten ciddi manada rahatsızlık veren bir olay. 15 Suudi ajanın iki uçakla buraya gelmiş olması. İstanbul´da bir grubun daha önceden gelip tedbirler alması. Sayın Kaşıkçı´nın oraya gittiğinde Salı günü geldiğinde malum operasyonun yapılmış olması, nişanlası içeri alınmadı malum. Olayda iki şeye dikkat çekmek isterim. Bir tanesi Suudi Dışişleri Bakanı, yerli işbirlikçilerle yaptık diyor. Veliaht prens ne diyor, "Başkonsolosluktan çıktı" diyor. Kimseyi aldatmaya gerek yok. Dışarı çıksa nişanlısıyla beraber ayrılırdı. Adil Cüneyt, yerli işbirlikçi diyor. O zaman isim ver. Sonra ne oldu, biz üzerine gidince Dışişleri Bakanı´nı görevden almak durumunda kaldılar.

"KAYITLARI DİNLEDİM ´BEN KESMEYİ İYİ BİLİRİM´ DİYOR..."

Şu anda hayatta olmayanlar var. Bazı duyumlarımız var, bazılarını götürmüş olabilirler. Trafik kazası kurbanları da olabilir. Sistem çok garip çalışıyor. Bizim özellikle dost bildiklerimizden bizi bilgilendirmeyecek misiniz diyenlere istihbaratımızın kapısını açtık, onları buyur ettik. Ben dinledim. Kendi istihbaratçısı diyor ki, "Bu bir felaket, bunlar morfinlenmiş" diyor. "Sağlıklı biri yapamaz" diyor. Bu operasyonu yapan adli tıp operasyonu bir yarbay olduğu belli. "Ben kesip biçmeyi iyi bilirim" diyor. İnsanın hakikaten yüreği ağzına geliyor. Bu vahşet karşısında hala ben Amerika´nın sessizliğini anlayamıyorum. CIA ve Başkanı da kongrede bunu anlattı. Dönem istihbarat başkanı kongrede 7 senatöre bunu anlattı. Biz diyoruz ki herşey ortaya çıksın. Neyi gizliyorsunuz, neden gizliyorsunuz.

"BU İŞİN FAİLLERİ İLK GELEN 15 KİŞİLİK EKİBİN İÇİNDEDİR"

Böyle bir vahşeti ortaya çıkarmak bizim görevimizdir. Bu iki uçakla gelenler bu işin failin kim olduğunu bilmez mi? İşi bitirdiler, uygulamayı yaptılar, kaset de bizde, ondan sonra çıkıp gittiler. Bu işin failleri ilk gelen 15 kişi içinde. Planlamayla beraber 22´nin içinde. Suudi yönetimi bunun cevabını mecburdur. Eğer hassasiyetleri varsa. Kaldı ki aynı zamanda bir Suudi vatandaşı. Biz tabii dünyada darbe yapanları görüyoruz, Mısır´da darbeyi yapanlar. Kaşıkçı´yı katleden zihniyetin bunlardan bir farkı yok.

HAYATTA OLMAYANLAR OLABİLİR

Belki bu 22 kişinin içinden hayatta olmayanlar da olabilir, onu da söyleyeyim. Bazı duyumlarımız var, belki bazılarını götürmüş de olabilirler, trafik kazası kurbanları falan da olabilir.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER