Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Erbil suikastinin planlayıcıları vuruldu

MİT ve TSK, ortak operasyonla Türk diplomatlara Erbil´de düzenlenen suikastin planlayıcılarını vurdu.

Erbil suikastinin planlayıcıları vuruldu

Milli İstihbarat (MİT) ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), ortak operasyonla Türk diplomatlara Erbil´de düzenlenen suikastin planlayıcılarını vurdu.

Habertürk´ten Çetiner Çetin´in verdiği bilgiye göre bölgede daha çok Nissan marka araç kullanan teröristlerin kendi araçlarının takip edildiğini farkettikleri için lüks binek araç kullanmaya başladıklarına dikkat çekti.

24 saat boyunca yakın takipte olan Kandil bölgesinde yukardan takibe alınan şüpheli aracın TSK ve MİT tarafından yapılan ortak operasyona Erbil´deki yönetimin de tam destek vermesinin önemli olduğunu belirtti.

İstihbarat bilgilerinin toplanmasının ardından saldırının planlayıcılarına yönelik operasyona başlandığı, beyaz ve gri lüks araçların takibe alındığını belirtti.

Araçların Suriye´deki PKK/YPG´ye ABD tarafından temin edilen araçlar olduğu ancak araçların bazılarının Irak´tan Suriye´ye gönderilmediği Irak´taki PKK tarafından kullanıldığı ortaya çıkmış oldu.

Irak´ın Erbil kentinde 17 Temmuz Çarşamba günü Türk diplomat Osman Köse yemek yediği Türk restoranında silahlı saldırı ile şehit edilmişti.

Kaynak: dunyabulteni.net



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER