Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

?Erbakan bize askerliği öğretti?

ŞAKİR TARIM- 21.07.2018

?Erbakan bize askerliği öğretti?

Bismillahirrahmanirrahim;

KIBRIS, Akdeniz´in ortasında yüzen ?tabii bir üs? konumunda! Tarih boyunca stratejik değerinden hiçbir şey kaybetmedi. Kıbrıs´a en yakın ülke Türkiye. Türkiye´nin güvenliği Kıbrıs´tan geçiyor. Küresel güçler Kıbrıs´ın peşini hiç bırakmadılar. Meşhur İngiltere Başbakanı Benjamin Disraelli´nin şu sözünde stratejistler müttefik: ?Kıbrıs Batı Asya´nın anahtarıdır.?

Kıbrıs 309 yıl Osmanlı hâkimiyetinde kaldı. 1878 - 1914 arasında Kıbrıs hukuken Osmanlı´ya bağlı olsa da, fiilen İngiltere yönetimine girdi.

Kıbrıs´ta Rumlar, her fırsatta Enosis (Büyük Yunanistan) uğruna Türkleri rahatsız ediyordu. 1955´te EOKA terör örgütü kurarak Türklere zulmetmeye başladılar. 1960´ta Kıbrıs Cumhuriyeti kurulması da zulmü önleyemedi. 1963 ve 1967´deki şiddet ve saldırılar katliam boyutuna ulaştı. Askerlerimiz, olaylara müdahale için İskenderun´da emre hazır halde beklemesine rağmen, Türkiye yöneticileri ?Amerika ne der?? endişesiyle harekâta karar veremedi.

 

Kıbrıs Cumhurbaşkanı Makarios idi. Enosis emellerine ulaştıramayacağı gerekçesiyle, EOKA militanı Nikos Sampson Makarios´u 15 Temmuz 1974´te darbe yaparak devirdi. Tarihe dikkat edin! Hıristiyanların Kudüs´ü işgali 15 Temmuz 1099; FETÖ´nün darbe girişimi 15 Temmuz 2016. Bu tarihler tesadüf olabilir mi?

Sampson´un darbe yapması Kıbrıs´taki Türk katliamını ?soykırım? noktasına getirdi. Köyler, evler yakılıyor; siviller katlediliyor; kadın, çocuk demeden insanlar öldürülüyordu. Şiddet sınır tanımıyordu. Soydaşlarımız iyice bunalmış; çaresiz kalmıştı. Kıbrıs, bu zulüm ve vahşeti durduracak kurtarıcı bir el bekliyordu.

İMAN VE AZMİN ZAFERİ

CHP - MSP koalisyon hükümeti iktidardaydı. Başbakan Ecevit çözümü diplomatik yöntemlerde görüyordu. Başbakan Yardımcısı Erbakan, acilen Kıbrıs´a müdahale edilmesinden yanaydı. Askerimiz teyakkuz halindeydi.

Ecevit, çözüm için İngiltere´ye gitti. Erbakan İngiltere´den sonuç alınamayacağını biliyordu. Ecevit´i İngiltere´ye uğurladıktan sonra, havaalanında ?Başbakan Vekili? sıfatıyla GKB Semih Sancar´la görüştü. Askerin Kıbrıs´a harekât yapabilecek güçte ve buna hazır olduğunu öğrendi.

 

Amerikan 6. Filo´su harekete hazır halde Akdeniz´de bekletiliyordu. Erbakan ve Sancar Paşa Kara Kuvvetleri Komutanlığı´na gittiler. Erbakan orada 300 kişilik subay topluluğuna seslendi. Kıbrıs´ın Türkiye için vazgeçilmezliğini ve şehitliğin önemini anlattı. Subaylara, ?Bana, 6. Filo harekete geçerse gemiyi infilak ettirebilecek, şehadete hazır 3 yiğit lazım? deyince, hızla ayağa kalktılar. ?Hepimiz hazırız? cevabını verdiler.

Semih Sancar çıkışta sordu: ?Sayın Erbakan, siz isteseydiniz, şehitliğe hazır 3 kişiyi verirdim. Bu hassas dönemde bu denemeye ihtiyaç var mıydı??

Erbakan anlattı: ?Paşam, ABD´nin Akdeniz´de savaş uçaklarını taşıyan gemileri var. Oradan gelecek saldırıyı önlemek için bunu istedim. Askerlerimizin, ?Hepimiz şehit olmaya hazırız´ sözü Amerika´ya ulaştı. Bizim harekâtta kararlı olduğumuzu anladılar. Uçak kaldırmaya dahi cesaret edemesinler, diye bunu yaptım.?

Hakikaten, Kıbrıs Barış Harekâtı´nda 6. Filo´dan 1 uçak bile harekete geçemedi. Bu hatırayı anlatan, Erbakan Hoca´nın 35 yıllık Özel Kalem Müdürü İbrahim Titiz, Semih Sancar Paşa´nın sözünü nakletti: ?Erbakan bize askerliği öğretti.?

?AYŞE TATİLE ÇIKSIN!?

ASKERİMİZ İskenderun limanında teyakkuz halindeydi.  Erbakan Hoca, harekât için 20 Temmuz Cuma sabahını seçti. Harekât öncesi Kur´an ve dualar okundu. Asker Kıbrıs´a barış için gidiyordu. Kıbrıs Barış Harekatı´nın parolası ?Ayşe tatile çıksın? şeklinde belirlendi. Dışişleri Bakanı Turan Güneş parolayı GKB Semih Sancar´a bildirdi. Asker büyük bir moralle harekâta başladı.

Strateji yüksek, tedbirler sağlamdı. Askerimiz dünyayı hayran bırakan başarılar gösterdi. Adatepe, Kocatepe, Mareşal Çakmak isimli savaş gemileri Yunan gemilerinin ilerleyişini durdurdu.  Komutanlar, ?Karşıdan ateş edilmedikçe ateş açılmasın?; ?sivil hedefler vurulmasın? talimatı verdiler. Çünkü bu bir ?barış? yolculuğuydu.

Girne´ye çıkarak Beşparmak Dağları´nı aşan askerimizin önünde hiçbir engel duramadı. İngiltere´den eli boş dönen Ecevit 3. günde BM´nin kararına uyarak ?ateşkes? emrini verdi. Akdeniz´in batmayan deniz gemisi Kıbrıs´ın 3´te biri elimize geçti.

 

Barış Harekâtı sonrası Kıbrıs´ta Rumlar ve Türkler 2 ayrı devlet kurmalarına rağmen Rumlar ideallerinden vazgeçmiyordu. Türkleri Kıbrıs´tan çıkarma yolları aradılar. 31.07. 2008´de GKB Org. Yaşar Büyükanıt Kıbrıs´ın sorununu şöyle anlattı: ?Kıbrıs sorunu 1974´te çözüldü. Parça parça çözüm olmaz. Kalıcı, adil ve barışçı bir çözüm aranmalı.?

1974´te hükümet ve asker üzerine düşeni yaptı. Siyasi iktidarlar kazanımlarımızı korumalı. AB´ye girmek vb. bahanelerle Kıbrıs´tan zerre miktar taviz vermek ihanet olur. Hazine çürük tenekeyle değişilmez.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz