Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Enis Nakkaş, Türkiye´nin politikasını değerlendirdi: Suriye´de tek bir çözüm yolu var

Lübnanlı araştırmacı-yazar Enis Nakkaş, 2. Ortadoğu Barış Konferansı için geldiği İstanbul´da Suriye´den Filistin meselesine, ABD´nin Ortadoğu politikalarından NATO´nun rolüne kadar pek çok konuda Sputnik´in sorularını yanıtladı.

Enis Nakkaş, Türkiye´nin politikasını değerlendirdi: Suriye´de tek bir çözüm yolu var

Lübnanlı araştırmacı-yazar Enis Nakkaş, Suriye´deki nihai çözümün Türkiye-Rusya-İran-Suriye başta olmak üzere bölge ülkeleri arasında mutabakatın sağlanmasından geçtiğine işaret etti.

Kamu Emekçileri Konfederasyonu (KESK) tarafından düzenlenen 2. Ortadoğu Barış Konferansı için geldiği İstanbul´da Sputnik´in sorularını yanıtlayan Nakkaş, ´Suriye´de çözüme nasıl ulaşılır?" sorusu karşısında şu değerlendirmede bulundu:

"Bunu öngörmek çok zor. Çünkü Suriye meselesinde çok fazla konu var. Bunlardan en önemlilerinden birisi de İdlib meselesi. Kanaatimce, İdlib´deki düğümün çözümü, Rusya, Türkiye ve İran arasındaki anlaşmanın sonucunda olmalı. Ve elbette Suriye hükümetinin de müdahil olacağı şekilde? Çünkü halihazırda Şam, Türkiye´nin ülkesindeki varlığına ilişkin çözüm bulamıyor ve Rusya´nın desteğine ihtiyacı var. Yani çözüme ulaşmasının tek yolu, bu dört ülke arasındaki mutabakattan geçiyor" diye yanıtladı.

Türkiye ile Suriye arasındaki mutabakata, bölge aktörlerinin devreye girmesiyle ulaşabileceğini ifade eden Nakkaş "Türkiye´nin Suriye politikaları sebebiyle öyle bir noktaya gelindi ki, artık iki ülkenin yeniden diyaloga geçmesi için bölge ülkelerinin müdahil olması şart oldu. İran, Irak ve diğer ülkeler devreye girdiği takdirde, taraflar arasında çözüm bulunabilir. Çözümün kaçınılmaz yolu bölgesel ittifaktır" vurgusu yaptı.

Röportajın devamı...



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER