Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Endonezya'dan ilginç koronavirüs önlemi! Kurallara uymayanlara...

Endonezya, başkent Cakarta'da koronavirüs salgının yayılmasını azaltmak için belirlenen halk sağlığı kurallarını ihlal edenlere ilginç bir yaptırımı uygulamaya koydu.

Endonezya

Endonezyalı yetkililerin yaptığı açıklamaya göre koronavirüs tedbirleri kapsamında maske kuralına uymayan vatandaşların; dakikalarca tabutta canlı canlı taşınması, para cezası veya toplum hizmeti yaparak cezalandıracağını söyledi.

"ETKİLİ BİR YÖNTEM"

Maske yasağına uymayan ve toplum içinde maske takmadan dolaşan vatandaşlar için ilginç bir ceza uygulanmaya başladı. Maskesiz olduğu tespit edilen kişiler bu boş tabutların içine yatırılıyor.

Koronavirüsün bulaşmasını engellemek için en etkili yöntem olan maske kullanımının önemine dikkat çekmek isteyen yetkililer, bu vatandaşların birkaç dakika kadar tabutların içine uzanıp gözlerini kapatmasını şart koşuyor.

Böylelikle bu kişiler virüsün oluşturduğu tehlikeyi anlayıp bir daha maske konusunda ihmalkar davranmamaları hedefleniyor.

Yetkililer aynı zamanda tabutlarla şehir sokaklarını turlayarak ellerinde megafonlarla halka uyarı anonsları yapıyor.

Endonezyalı yetkililer aynı zamanda ellerinde taşıdıkları pankartlarda yazan vaka ve ölüm sayılarını da halka göstererek Covid-19 konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor. 

Jakarta halkı ise bu ilginç cezalandırma yönteminden memnun görünüyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Doğu Jakarta Kamu Düzeni Dairesi Başkanı Budhy Novian ''Covid-19 ile gerçek bir tabutun içine yatırılma riski var'' diyerek uygulamanın önemini vurguladı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER