Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ENDİŞE ETTİĞİM KADARIYLA MÜZAKERELER ÖLDÜ...

ABD Başkanı Donald Trump, ABD ile Taliban arasında yapılan ve askıya alınan barış müzakerelerini “ölü” olarak yorumladı

ENDİŞE ETTİĞİM KADARIYLA MÜZAKERELER ÖLDÜ...

ABD Başkanı Donald Trump, ABD ile Taliban arasında yapılan ve askıya alınan barış müzakerelerini “ölü” olarak yorumladı.

Trump, Kuzey Carolina eyaletine hareketinden önce Beyaz Saray bahçesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Askıya aldığını açıkladığı ABD-Taliban ilişkilerine dair bir soru üzerine Trump, “Müzakereler ölü. Endişe ettiğim kadarıyla müzakereler öldü.” ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, Taliban ile müzakereleri askıya almasına ilişkin, (Taliban ile) Görüşmenin ve konuşmanın iyi olacağını düşünmüştüm ama bu durumda yapmamaya karar verdim.” dedi. Trump, “Taliban ile müzakereleri askıya alma” kararının ardından resmi Twitter hesabından konuya ilişkin paylaşımlar yaptı.

ABD’nin Afganistan’da polis gücü olarak görev yaptığını ve bunun ABD askerlerinin işi olmadığını belirten Trump, “Son 4 gündür, düşmanımızı son 10 yıldır hiç olmadığı kadar sert vuruyoruz.” değerlendirmesinde bulundu. Trump, iptal edilen Taliban görüşmesinde “Başkan Yardımcısı Mike Pence ve birçok danışmanını ezip geçtiği” yönünde yayımlanan haberlere de tepki gösterdi.

Haberleri “yalan haberler” olarak niteleyen Trump, “(Taliban ile) Görüşmenin ve konuşmanın iyi olacağını düşünmüştüm, ama bu durumda yapmamaya karar verdim.” ifadesini kullandı. Trump, basının bu tür haberler yaparak, Beyaz Saray içinde karmaşa yaratmaya çalıştığını vurguladı.

Trump, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüşmesinde bir mahsur olmadığını ifade etti. Ruhani Amerikan yönetiminin Tahran’a uyguladığı ambargoyu kaldırmadan ülkesinin ABD ile görüşmeyeceğini söylemişti. İran’daki enflasyona dikkat çeken Trump “Elbette her şey mümkün. Bu sorunu çözmek istiyorlar. Bunu 24 saat içinde çözebiliriz.” dedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER