Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

En kullanışlı gündem yine ısıtılıyor... İdamı tartışıyoruz

Ülkemizin tonla sorunu varken dillerde yine idam var...

En kullanışlı gündem yine ısıtılıyor... İdamı tartışıyoruz

MHP Lideri Devlet Bahçeli’den beklenmedik bir anda idam çıkışı gelmesinin ardından önceki gün de devletin iki numarası Meclis Başkanı Mustafa Şentop,”Çok sınırlı olarak belli suçlara mahsus olmak üzere idam cezasının bulunması gerektiği kanaatindeyim” diyerek tartışmaya yeni bir boyut kazandırmıştı. Dün ise iktidar partisinin yönetim kademesinden yine bir açıklama geldi. AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, vatandaşın idam cezasının getirilmesi talebi halinde, Parlamento’da bunun gereğini yapmak durumunda olduklarını duyurdu.

Konuşmak değil, yasa çıkarmak gerekiyor

Tartışmalara katılan ve kendisi de hukukçu olan Meclis Başkanı Mustafa Şentop’a “MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin idam cezasının geri getirilmesi” konusundaki görüşlerinin sorulması üzerine, “Çok sınırlı olarak belli suçlara mahsus olmak üzere idam cezasının bulunması gerektiği kanaatindeyim. Bu konuda cezanın gelebilmesi için Türkiye içerisinde Anayasa değişikliğine ihtiyaç var, bir de Türkiye’nin taraf olduğu Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nde ek protokoller var, bunlarla ilgili de değerlendirilme yapılması gerekir, bu konuda takdir Parlamentomuzun. Görüşülüp, tartışılması gereken bir konu” dedi.

İşsizlik, ekonomi unutuldu dikkatler idama çekiliyor

Dolar, 7.44’e çıkarak yine rekor tazeledi. TÜİK, enflasyonu 11,27 olarak açıklarken gerçek enflasyonun ise yüzde 30’ların üstünde olduğu belirtiliyor. İşsizlik ise alıp başını gitti. Gayri resmi rakamlara göre işsiz sayısının 9 milyona ulaştığı ifade ediliyor.

 

Pandemi döneminde birçok ülke ekonomisi küçülürken, Türkiye’nin ekonomisi ise 9,9 küçüldü. Bu küçülme bile hükümet tarafından sevinçle karşılandı! İçerde ekonomi yönünden iyice köşeye sıkışan hükümet, pandemide de giderek puan kaybediyor. Turizmdaen dolayı 1 Haziran’da apar topar normalleşmeye girişen hükümet, vaka sayılarının tekrardan katlanmasının önüne geçemedi. Türkiye’de vaka sayıları tekrardan bin 500’ün üzerine çıkarken, vefat sayıları da 50 bandına çıktı. Politikaları halktan büyük tepki toplayan hükümetin dikkatleri başka yöne çekmek için Bahçeli üzerinden idam meselesini piyasaya sürdüğü ifade ediliyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER