Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Elektrik ve doğal gaza indirim gelecek mi?

Özellikle kışın artan elektrik ve doğal gaz faturaları yapılan zamlarla iyice kabardı. Vatandaş, yetkililerden kış indirimi bekliyor.

Elektrik ve doğal gaza indirim gelecek mi?

Tüketimi kış aylarında artan doğal gaz ve elektrik fiyatlarına yapılan zamlar, vatandaşın belini büküyor. Geçtiğimiz ay gelen elektrik faturalarındaki fahiş artışa isyan eden vatandaşlar, faturasını ödemekte zorlanıyor. Doğal gaz tüketiminde soğuğun etkisiyle yaşanan artış da kabarık fatura neticesini doğuruyor. Hem artan tüketim hem de yapılan zamlar zaten kıt kanaat geçinmeye çalışan vatandaşın sırtına iyice yük oldu.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ?Vatandaş ve esnafımızın faturalarda zorluk yaşamaması için kayda değer bir kış indirim gelmeli? diye konuştu.

Elektrik ve doğal gazda kayda değer bir indirim yapılması gerektiğini vurgulayan Palandöken, "Doğal gazın ve elektriğin en çok tüketildiği ayların içerisindeyiz. Yaşanan sıkıntılı dönemde elektrik ve doğal gaza mutlaka kış indirimi yapılmalı. Çünkü bu aylarda artan yoğun tüketim esnafımızı ve vatandaşları zor durumda bırakmaktadır. Bakanlıklarımızın açıkladığı veriler de soğuk kış günlerinde elektrik ve doğal gaz sarfiyatının kat kat arttığını doğruluyor. Bu nedenle vatandaş ve esnafımızın faturalarda zorluk yaşamaması için kayda değer bir kış indirimi gelmeli? şeklinde konuştu.

 

DOĞAL GAZDA REKOR TÜKETİM

Kış aylarında elektrikle birlikte özellikle doğal gazın rekor tüketime ulaştığını hatırlatan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ?Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 8 Ocak günü ülkemizde 245 milyon metreküpü aşkın doğal gaz tüketilerek tüm zamanların rekorunun kırıldığını bildirdi. Elektrik tüketimi de geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 0,75 artarak 292 milyar 171 milyon 619 bin kilovatsaate yükseldi. En soğuk kış aylarından birini yaşıyoruz. Mevsimin bu olumsuz hava şartları, güneşin geç doğup erken batması gibi durumlarla birlikte elektrik ve doğal gaz tüketimi de en yoğun dönemlerini yaşıyor? dedi.

"GEÇEN YIL İŞ YERİ ELEKTRİĞİNE YÜZDE 100,9 ZAM YAPILDI"

Bu yılın başında yapılan yüzde 10´luk indirimin bu tüketim ve 2018 yılında yapılan zamlar karşısında yeterli olmadığının altını çizen Palandöken, ?Bu yılın başında yapılan yüzde 10´luk indirim, vatandaş soğuk kış günlerini yaşadığı, bu fiyat artışları karşısında yetersiz kaldı. Geçtiğimiz yıl yapılan zamların etkileri yapılacak kış indirimi ile azaltılmalı. Bunun için de özellikle bu aylarda birçok kalemde alınan vergilerde indirim yapılmalı. 15 milyon doğal gaz abonesi var, yani 60 milyon vatandaşımız bundan faydalanıyor. Yapılacak indirimler milyonlarca vatandaşımızı hem iş yerinde hem evinde yüksek faturalar ödeyen esnafımızı sevindirecektir? ifadelerini kullandı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER