Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ekini ve Nesli Helak Edenler; AB´ye Koşanlar?

Reşat Nuri EROL - 22. 09. 2018 Cumartesi

Ekini ve Nesli Helak Edenler; AB´ye Koşanlar?

22. 09. 2018 Cumartesi

Tıp doktoru (ve bilgisayar mühendisi), KUR´AN VE İLİM çalışmaları arkadaşımız Lütfi Hocaoğlu, son yıllarda geldiğimiz durumu ve sürüklendiğimiz yeri, iki bölümde ve iki alan üzerinden veciz bir şekilde anlatıyor; okuyalım?

20-25 yıl kadar önceydi. O yıllarda bir hastada B12 vitamini eksikliği saptadığımızda hastaneye yatırırdık. Çünkü vejetaryen olmayan birinde (kırmızı ette yoğun olduğu için) B12 eksikliği olması için ya ciddi bir mide hastalığı ya da ciddi bir bağırsak hastalığı olması gerekiyordu. Zaman geçti, günümüze geldik. Bugün rastgele bir insanda B12 değeri normal ise numunelik olarak sergilemek gerekecek neredeyse. Hastanın B12´si düşük, soruyorsunuz, vejetaryen misin? Cevap veriyor, neredeyse her öğünde et yerim. Evet, istediğiniz kadar et yiyin, yediğiniz etin kaynağı olan hayvan ot yemediği için B12 alamayacaksınız. Mısır ve soya ile şişirilen bir hayvanın etini yediğiniz için size zarardan başka bir şey getirmeyecek yediğiniz et. Yediğiniz et ve tavukların hızlı kilo alması için verilen antibiyotikler de cabası.

 

 

 

Maalesef tek dişi kalmış (canavar) medeniyetin gitmediği Afrika´daki birkaç ülke gibi yerler dışında, tüm dünya gıda fesadına uğramış durumda. Ayet bunu ne güzel açıklıyor:

?İnsanlardan bazıları vardır ki hasımların en azılısı olduğu halde kalbinde olana Allah´ı şahit tutarak söylediği dünya hayatı hakkındaki sözü seni şaşırtır (hayran bırakır). Geri döndüğü zaman yeryüzünde fesat çıkarmak için ve ekini ve nesli helak etmek için çabalar. Allah fesadı sevmez? (Bakara, 204-205).

Tüm dünya gıda ve tohum devlerinin fesadı altında. Onları dinlerseniz ürünlerinin ne kadar sağlıklı olduğu, bunların kullanılması gerektiğini sizi hayran bırakarak anlatırlar ve hatta bilim adamlarına(!) anlattırırlar.

Tüm dünya tavuk ve büyükbaş besicilerinin fesadı altında. Tüm dünyada diyabet salgını var, komedi gibi, şeker hastalığı salgını(!)

Dünyanın en sağlıklı insanları medeniyetten uzak yaşayanlar. Sebebi de yukarıdaki ayetteki insanlardan uzak olmaları. Günümüzde gerçekten ekin ve nesil birlikte helak oluyor yani bozuluyor, hastalanıyor, tükeniyor.

 

Allah bu insanların ve onların şirketlerinin şerrinden korusun.

***

AK Parti 2002 yılında iktidara gelince hedefinin AB olduğunu söyledi... İyi bir şey yaptıklarını zannediyorlardı... Batılılara özeniyorlardı... Onların yanlış yollarının peşinden gidecektik... Bunun için kanunlar çıkarıldı, yönetmelikler yazıldı ve öyle bir hale gelindi ki, batağa doğru gidiyoruz, uçuruma doğru gidiyoruz...

Tarım kanunları ile yiyeceklerimiz fesat edildi, mera hayvancılığı bitirilerek insanlara zararlı etler yedirilir hale gelindi...

Kadını koruma kanunları ile aileler alt üst edildi, karı-koca birbirine düşman oldu; her gün ve her hafta taraflar arasında olanları haberlerde takip ediyorsunuz...

İşçiyi korumak için yapılan uygulamalar ile küçük ve orta işletmeler bitirildi. Ödenemeyecek asgari ücretler ilan edildi ve işçiler işten çıkarılmaya başlandı. Öyle uygulamalar yapıldı ki işçiye patron gık dese patron cezalandırılıyor ve işçi yüksek tazminatlar alıyordu. Bunlarla ancak büyük sermaye başa çıkacağı için küçük işletmeler batmaya başladı...

İş güvenliği kanunları ile işçinin güvenliği sağlanmadığı gibi işletmelere ek yükler geldi ve küçük işletmeler işlerini yürütemez oldular. Böylece yeni bir sektör icat edilmiş oldu. Yüksekokullarda programlar açıldı.

İyi diye yapılan her uygulama aslında Kur´an´daki prensiplerle taban tabana zıttı. Durumumuzu özetleyen şu Kur´an ayetini unutmamak gerekir: ?İyilikten sana ne isabet ederse Allah´tandır. Kötülükten sana ne isabet ederse kendindendir? (Nisa, 79).

?Dış güç, dış güç´ deyip bahane bulmanın bir anlamı yok. Başımıza gelen kötülük kendimizdendir. Biz kendimizi düzeltmeden iyiliklerin gelmesini bekliyoruz, maalesef. Ekini ve nesli helak edenler ile AB/ABD peşinde koşanlar bizi buralara sürükledi!



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER