Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Eğitimde 2023 Vizyonu

Sefa SAYGILI - 26.10. 2018 Cuma

Eğitimde 2023 Vizyonu

26.10.2018 Cuma

Ünlü eğitimci yazar Ali Erkan Kavaklı dün Yeni Akit´te çıkan yazısına şu cümlelerle başlamış:

?Eğitim 2023 Vizyonu yeni ve iyi bir hamle. Bakan Prof. Ziya Selçuk sistemi silkeliyor ve yeni önerilerde bulunuyor. Eski sistemle geldiğimiz yer belli, eğitimde cesur hamleler gerekli, bakanı desteklemeliyiz.?

Değerli dostumuz böyle deyince daha bir dikkatle vizyonun satır başlarını okudum. Gerçekten çağımıza uygun yeniliklerle, atılımlarla doluydu. İnşallah kademe kademe hayata geçer ve eğitim sistemimiz daha verimli hale gelir.

Açıklanan metinde dikkatimi çeken bazı noktalar şöyle:

  • Tüm okullarda tasarım-beceri atölyeleri kurulması çok isabetli. Böylelikle öğrencilerin beceri ve yetenekleri açığa çıkar ve o yönde kendilerini geliştirmesi sağlanır.
  • Yine müfredatın çocukların ilgi, yetenek ve mizaçlarına göre düzenlenecek olması da müthiş bir olay.
  • En çok sevdiğim noktalardan biri de; zorunlu ders saat ve çeşitlerinin azalması, esnek ve modüler bir ders çizelgesi oluşturulması. Gerçekten her eksik gördüğümüz konuyu ders olarak müfredata koyduk ve yıllar içinde de aynen kaldı. Derken ders sayısı şişti. Çocuk bütün vaktini okulda geçirir oldu. Oyuna, evde derslerini tekrar etmesine ve ödev yapmasına, değişik kitaplar okumasına vakti kalmadı. İnşallah böylece gereksiz dersler müfredattan ayıklanır, ders saatleri düşer de öğrencilerin kendi yönetecekleri vakti artar. Vizyonda liselerde ders sayısının yarıya yakın azalma taahhüttü de çocuklarımız adına beni heyecanlandırdı.
  • Öğrenciler için kariyer rehberliği sisteminin gelecek olması da bence müthiş.
  • Daha çok güzellikler var. Hangi birini sayayım? Bilim sanat merkezlerinin yeniden yapılandırılması, özel yetenekli çocuklar için mevzuat çıkarılacak olması ve müfredatta seçmeli dersler eklenmesi, başarılı öğretmenlerin yurt dışına gönderilmesi ve daha birçok yeni, çağımız gelişmelerine uygun bakış?

Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Ziya Selçuk beyefendiyi ve hükümetimize teşekkür ediyor, benimsediğimiz ve desteklediğimiz bu cesur vizyonun bir an önce hayata geçirilmesini temenni ve arzu ediyoruz.



Anahtar Kelimeler: Eğitimde 2023 Vizyonu

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz