Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Eğitim sistemi sil baştan

Milli Eğitim Bakanlığı´nın sınavların içeriği, soru tiplerine bağlı yapının yeniden düzenleneceği bildirdi.

Eğitim sistemi sil baştan

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Sadri Şensoy´un, ?Eğitim sistemimizdeki tüm sınavlar amacı, içeriği, soru tiplerine bağlı yapısı ve sağlayacağı yarar bağlamında yeniden düzenlenecek? yönündeki ifadeleri yeni sınav sisteminin habercisi oldu. Açıklama yapboz tahtasına dönen sınav sisteminde yine bir değişiklik mi yapılacak sorularına neden oldu.

Milli Eğitim ve sınav sistemi AKP hükümetinde yapboz tahtasına döndü. Neredeyse bütün yolların denenmesine rağmen eğitim bir türlü rayına oturtulamadı. 17 yıllık AKP iktidarlığında 6 milli eğitim bakanı görev yaptı. Bu süre zarfında ise 6 kez ortaokuldan liseye geçiş sınavı formatlanarak değiştirildi. Cumhurbaşkanlığı sistemi ile Milli Eğitim´in başına geçen Ziya Selçuk´un sınav sisteminde bir değişikliğe gitmemesinden dolayı mutluydu. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Sadri Şensoy´un açıklamaları öğrenci ve velilerin kafasını karıştırdı.

 

MERKEZİ VE ÖĞRETMEN SINAVLARI DEĞİŞECEK!

Bolu´da gerçekleşen ?2023 Eğitim Vizyonu Çerçevesinde Beceri Temelli Çoktan Seçmeli Örnek Soru Yazım Çalıştayı´nın açılışında konuşan Sadri Şensoy, ?2023 vizyonunda belirtilen çerçevede ?beceri temelli çoktan seçmeli örnek soru çalışması´ çalıştayını yapmak istedik ve bunun da ilkini Bolu´da yapıyoruz. Bu anlamda yapılan ilk çalıştay olacak. Çalıştaylarımızı bundan sonra da devam ettirmeyi düşünüyoruz. Bu büyük dönüşümün ilk parçası olarak gördüğüm bu soru yapısı ve sınav değişimi 3 yıl içerisinde, okullarımızda merkez sınavlarda olduğu gibi öğretmen sınavlarında da olacak? diyerek, yapılacak sınav değişikliğini şimdiden duyurmuş oldu.

ÖĞRENCİLER LİSEYİ BAŞLADIKLARI GİBİ BİTİREBİLECEK Mİ?

Öte yandan Şanlıurfa´da bir lise öğrencisinin sistem değişikliği istemediğini belirtmesi üzerine, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ?Ani sistem değişikliği artık yok. Söz, ani fren de yok, ani gaz da yok, tamam. Siz şimdi böyle liseye başladınız ya, liseyi de böyle bitireceksiniz inşallah? demişti. Sadri Şensoy´un açıklamalarının ardından liseye yeni başlayan öğrencilerin sınav değişikliği olmadan okulu bitirip bitiremeyecekleri sorusu kafalarda yer aldı.



Anahtar Kelimeler: Eğitim sistemi baştan

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER