Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ebru Özkan Türkiye´ye Dönüyor

Kudüs´e yaptığı ziyaretin ardından 11 Haziran´da Türkiye´ye gitmek için geldiği Tel Aviv´deki Ben Gurion Havalimanı´nda gözaltına alınan Ebru Özkan´ın bugün Türkiye´ye döneceği bildirildi.

Ebru Özkan Türkiye´ye Dönüyor
Kudüs´e yaptığı ziyaretin ardından 11 Haziran´da Türkiye´ye gitmek için geldiği Tel Aviv´deki Ben Gurion Havalimanı´nda gözaltına alınan Ebru Özkan´ın avukatlarından Ömer Hamayse AA muhabirine yaptığı açıklamada, şartlı tahliye ile tutuksuz yargılanmak üzere çarşamba günü serbest bırakılan müvekkilinin, yurt dışına çıkış yasağının kaldırıldığını ve pasaportunun iade edildiğini belirterek, Özkan´ın bu akşam saatlerinde İstanbul´a döneceğini söyledi.

Hamayse, Özkan ile ilgili İsrail mahkemelerinde açılan dosyanın kapanacağını ve ülkeden normal çıkış yapacağını vurgulayarak, daha fazla ayrıntı paylaşmadı.

11 Temmuz´da Serbest Bırakılmıştı

Türkiye vatandaşı Özkan, İsrail askeri mahkemesinin şartlı tahliye kararı sonrası tutuksuz yargılanmak üzere 11 Temmuz gecesi serbest bırakılmıştı.

Özkan, tutulduğu İsrail´in kuzeyindeki Natanya kenti yakınlarında bulunan HaSharon Cezaevi´nden işlemlerinin tamamlanmasının ardından Türkiye´nin Tel Aviv Büyükelçiliği yetkilileri eşliğinde ayrılmıştı.

Ofer Askeri Mahkemesi 10 Temmuz´da yapılan duruşmada, Özkan´ın şartlı tahliyesine itiraz eden askeri savcılığın talebini reddederek şartlı tahliye kararının uygulanmasına hükmetmişti.

Esas Dava 29 Temmuz´da Görülecek

Özkan´ın avukatlarından Hamayse AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 bin yeni İsrail şekeli (yaklaşık 20 bin Türk lirası) kefalet, pasaportuna el konulması ve İsrail´deki ikamet mahalline en yakın polis noktasına haftada iki kez giderek imza atması şartıyla tutuksuz yargılanacak Özkan´ın esas davasının ise 29 Temmuz´da görüleceğini aktarmıştı.

Olay

İsrail savcılığı tarafından pazar günü hazırlanan iddianamede Özkan´a, ?Hamas´a yardım ve çeşitli hizmetlerde bulunmak, ülkenin düzenini bozmak ve ?düşman bir tarafın´ gönderdiği parayı ülkeye sokmak? şeklinde 4 ayrı suçlama yöneltilmişti.

Salim Askeri Mahkemesi´nde geçen pazartesi yapılan duruşmada İsrailli askeri yargıç, Özkan´ın tutuksuz yargılanmak üzere şartlı tahliyesine karar vermiş ancak askeri savcılık dün bu karara itiraz etmişti.

Türkiye vatandaşı Özkan, 3 günlük Kudüs ziyaretinin sonunda 11 Haziran´da İstanbul´a dönüşü öncesinde Tel Aviv´deki havalimanında işgalci İsrail polisi tarafından gözaltına alınmıştı.



Anahtar Kelimeler: Ebru Özkan Türkiye Dönüyor

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER